Tanssiorkesteri Kaiho ja Lasse Liemola yhdessä levyllä

  • 20 heinä 2018

Tanssiorkesteri Kaiho on viiden soittajan orkesteri, joka soittaa tanssimusiikkia nuorekkaalla otteella. Vuonna 2017 Kaiho valittiin Tanssiorkestereiden SM – SMORK 2017 -kilpailun voittajaksi. Voiton myötä Kaihosta tuli myös tangokuninkaallisten 2017 orkesteri.

Nyt Kaiho on julkaissut uutta musiikkia. Single ”Anna pois” on alunperin Lasse Liemolan levyttämä kappale vuonna 1959. Kappale kuultiin Lassen esittämänä mm. elokuvassa Iskelmäketju.

59 vuotta myöhemmin tämän klassikon otti käsittelyyn Kaiho-orkesteri. Orkesteri sai myös huikean idean, ja päättivät kysyä mukaan myös alkuperäistä laulajaa, Lasse Liemolaa. Lasse oli yllättynyt ja innoissaan Kaihon aikeista levyttää kyseinen kappale ja suostuikin oitis.

Kaihon ja Lasse Liemolan ensi tapaaminen otti paikkansa Turussa, Gramofonin studiolla.

– Lasse lauloi osuutensa hetkessä, jonka jälkeen pääsimme kuulemaan upeita tarinoita muusikon elämästä noin 60 vuotta sitten, kertoo Kaihon solisti, Tuomas Salminen.

Äänitystilanteessa Kaiho-orkesteri halusi korostaa kappaleen alkuperäistä henkeä, eikä äänitteellä kuulla yhtäkään synteettistä soitinta. Muun muassa haitari, banjo, pystypiano ja kontrabasso raikaavat levyllä.

On suorastaan kunnia-asia nostaa legendaarinen kappale takaisin pinnalle. Lassen tapaaminen ja yhdessä musisoiminen oli upea kokemus. Anna pois jo viimeinkin!  toteaa koko Kaiho-orkesteri.


ANNA POIS (Hand me down) 3.05
FIGRF1800007

Sävellys – Trad.
Sanoitus – Lasse Liemola
Sovitus – Tuomas Salminen / TO Kaiho
Kustannus – Columbia Music

Äänitys & miksaus – Aukusti Koivisto / VK-Studio
Masterointi – Rami Hänninen / VK-Studio

Levyllä esiintyy:
Laulu – Tuomas Salminen & Lasse Liemola
Kitarat / banjo – Jesse Vainio
Koskettimet – Siiri Vainio
Basso – Juho Eskola
Rummut / perkussiot – Aaro Saarinen
Hanuri – Tuomas Salminen

GRF-RECORDS / GRFCD-44