2019 SMOrk -voittaja Neitoset julkaisevat vaikuttavan tangon keskelle koronakriisiä

Uutiset

Seinäjoen Tangomarkkinoilla järjestettiin viime kesänä jo järjestyksessään kolmannet tanssiorkestereiden SM-kilpailut. Seinäjoen Tangomarkkinoiden kasvateiksikin itseään tituleeraavat Neitoset ovat vakuuttuneita siitä, että orkesterin on syytä julkaista uusi, vanhoja tangon perinteitä kunnioittava, tyylikäs tango.
Koemme suorastaan velvollisuudeksemme tehdä uutta iskelmämusiikkia. Haluamme vaalia vanhaa, mutta sen ei tarvitse olla este uuden musiikin tekemiselle“, kertoo yhtyeen solisti Maikki Pisilä ja jatkaa
Tanssiorkesterina meille on erityisen tärkeää soittaa ja tulkita tanssittavaa iskelmämusiikkia monipuolisesti perinteisiä tanssilajeja unohtamatta. Tango on yksi suomalaisen tanssimusiikin peruspilareista ja siksi se on tärkeä myös meille.“ 

Kosketa -tangossa kuuluu säveltäjä Jari Rönkön ja sanoittaja Reijo Päkkilän pitkä yhteinen historia, niin taidokkaasti soljuvat sanat ja sävel yhteen. Tunteikkaan tangon kruunaa tyylinmukainen sovitus, josta vastaa lukuisat Seinäjoen tangomarkkinoiden tangosovituksetkin kirjoittanut Finlanders-yhtyeen perustajajäsen Lasse Paasikko. 
Kosketa single julkaistaan ti 5.5.2020.

Neitoset-yhtyeen jäsenet lähettävät kuulijoilleen keväisen tervehdyksen: ”Nyt kun meitä on kehoitettu ottamaan fyysistä etäisyyttä, on entistä tärkeämpää vaalia henkistä yhteyttä toinen toisiamme tukien, vaikkapa näin ammattitaidolla ja tunteella tuotettua uutta tangomusiikkia kuunnellen. Nyt kun emme voi koskettaa teitä fyysisesti, tehkäämme se näin sanoin ja sävelin, rakkaudesta iskelmämusiikkia kohtaan.“

Kosketa-tango julkaistaan tässä kohtaa ainoastaan fyysisenä singlelevynä. Julkaisu on tällä hetkellä ainut Neitosilta löytyvä kannatustuote.
Singlen hinta 10€ + postituskulut (2,50 €).
Singlen voi tilata ennakkoon Gramofonin nettikaupasta tai laittamalla oman nimesi ja osoitetiedot tekstiviestillä/soittamalla numeroon 040 258 3180. Toimitukset aloitetaan ti 5.5.2020.

Levyn tuotosta osa tullaan lahjoittamaan koronakriisin kuormittamalle tehohoitoyksikölle (tai tehohoitoyksiköille) työhyvinvoinnin edistämistyöhön. Lopullisen hyväntekeväisyyskohteen ja lahjoitussumman Neitoset ilmoittavat tempauksen päätyttyä 30.6.2020.

Lämmin kiitos tuesta ja kannatuksesta,
yhdessä olemme enemmän!