Antti Ahopelto julkaisee uutta musiikkia

Uutiset

Antti Ahopelto julkaisi keväällä 2020 menestyksekkäästi singlensä Orion.
Nyt on taas vierailtu studiossa ja uutta musiikkia on syntynyt. Tänään Antti julkaisee kappaleen “Vierees jäädä saan”.


Kosketinsoittajani Kentsu oli jo jonkun aikaa puhunut Tagesta joka tekee biisejä. Joulukuun lopussa Kentsu oli käynyt Tagella ja kysynyt olisiko hänellä mitään “Antin näköistä”.  Tage oli esitellyt tämän sävellyksensä, jonka projektinimi oli “Holding”. Kentsu kuunteli kappaleen ja totesi että “joo kyllä”!
Sain kuultavaksi samana iltana tämän demon josta puuttui vielä sanat. Tykästyin välittömästi ja kysyin, että saanko laittaa biisin sanoitukseen. Lupa tuli ja itselleni oli jotenkin heti selvää, että Kössillä (Kyösti Mäkimattila) saattais olla tälle biisille annettavaa.

Niimpä viestiä hänelle ja vastaus tuli minuuteissa: “Kiitos yhteydenotosta, pistä vaan tänne! Mulla ei oo muuta ku aikaa.”

Parin päivän päästä istuin hirvipassissa ja puhelin kilahti sähköpostin merkkiäänellä. Suljin hetkeksi Trackerin ja luin sanat kerran läpi todeten että olipahan aika hyvä!
Seuraavalla viikolla Kentsu soitti ja kysyi tulisinko demottamaan lauluraidan. Olin jo samana iltana studiossa. Muutamat sanat muutin enemmän omaan suuhun sopivaksi ja lopputulos oli sen verran hyvä, että yksissä tuumin päätimme että tämä jää lopulliseksi lauluraidaksi.

Biisissä oli myös selkeä paikka kitarasoololle ja pyysin Elias Marjomäkeä toteuttamaan sen. Ohjeeksi annoin että “Soita Lukatheria omasta elämästä”.
Kun soolo oli soitettu, niin kuuntelin sen varmaan 40 kertaa ja joka kerta meni kylmät väreet kantapäistä päälaelle, joten ei se voi ihan huono olla!
, kertoo uusimman singlensä rakentumisesta Antti Ahopelto.


“Vierees jäädä saan” kappaleen julkaisupäivä on ma 1.2.2021.
Kappale julkaistaan vain digijulkaisuna.

Antti Ahopelto – VIEREES JÄÄDÄ SAAN 4.14
Spotify / Youtube

Sävellys: Tage Borgmästars
Sanoitus: Kyösti Mäkimattila
Sovitus: Tage Borgmästars

Soittajat:
Tage Borgmästars
Kenneth Huumarsalo
Elias Marjomäki

Kuva: Sanna Ahopelto
Layout: Taija Nuotio

FIGRF2100002
© & P: 2021 GRF Records – GRFCD-97