Antti Ahopelto keikoille uudistuneen Etiketin kanssa

Uutiset, Yleinen

Tammikuussa Antti Ahopelto & Etiketti -kokoonpano on viettänyt lomaa, mutta nyt on palattu jo keikkailun pariin. Keikat startattiin uuden kokoonpanon voimin 30. tammikuuta M/S Victoria 1 -laivalla. Keikkarintamalla näyttää sopivan menevältä ja esiintymisiä on noin 200 keikan vuosivauhdilla pääosin tanssilavoilla, ravintoloissa ja laivoilla. Energiaa, hyvää tunnelmaa ja intohimoa työhön riittää yllin kyllin. 

”Elän kaiken aikaa unelmaani todeksi ja nautin koko sydämestäni tästä musiikin parissa työskentelystä. Tällä tiimillä on kertakaikkisen kiva tehdä töitä”, hehkuttaa aina hyväntuulinen Antti.

Etiketin rivistössä on tapahtunut muutoksia

Tosi kova motivaatio ja yhteen hiileen puhaltamisen meininki huokuu koko porukasta, joten hyvillä mielin he lähtevät tekemään uutta keikkavuotta. Antti Ahopelto & Etiketti kokoonpanossa on mukana Antti Ahopelto (laulu, saxofoni), Nelli Marjomäki (koskettimet, haitari, laulu), Elias Marjomäki (kitara, laulu), Jouni Hannula (basso, laulu) ja Vily Kattilakoski (rummut, laulu).

– ”Elias Marjomäki aloitti meillä kitaristin tontin edustamisen nyt “uutena jäsenenä”, mutta harva ehkä tietää sitä, että 9 vuotta sitten Elias lähti mun bändistä Sinitaivaaseen. Eli vanha sanonta “ympäri mennään, yhteen tullaan” on varsin osuva! Elias on muuten meidän Nellin veli, eli sisarukset ovat nyt samalla stagella!”, Antti valottaa.

”Basson tontille hyppää Jouni Hannula. Jouni on viime ajat tehnyt keikkoja paljolti freelancer-pohjalta, mutta CV:stä löytyy varsin mittava kattaus erittäin monipuolisia säestyksiä. Hänen viimeisin vakituinen kiinnityksensä oli Omega-orkesterissa. Maaliskuussa Jouni on mukana Kyöstin ja Leifin Toiveiskelmät- konserttikiertueen säestysporukassa, joten silloin meillä on bassossa entinen basistimme Simo”, Antti jatkaa.

Keikkaohjelmistossa kuullaan tuttuun tapaan omien levyjen kappaleita ja ikivihreitä klassikoita. Viime kesänä Antti Ahopelto julkaisi kolmannen albuminsa “Rakkaus ei oo elokuvaa”. Levyllä on mukana mm. Sydänpimeää, Loistaa, Suutelemaan ja Voodoo-nainen.

”Uutta musiikkia on kovasti tarkoitus saada julkaistua ennen kesää, katsotaan josko hyvä laulu löytyisi!”, Antti paljastaa.

Yleisön suuresti rakastama Antti Ahopelto & Etiketti käyttää pilke silmäkulmassaan slogania ”Jos et tule et voi pettyä”! Keikkakalenterin näet tästä. Kesää kohti kurkotellen voidaan jo nyt korostaa, että Antti ja Etiketti ovat mukana myös uudella Iskelmää ja Aurinkoa -kesäfestarilla 28. kesäkuuta Oulussa.

Syksyllä 2022 Antti Ahopelto voitti Tanssin Tähdet -yleisöäänestyksellä Vuoden 2022 miesartisti -palkinnon.

Teosto myönsi Antti Ahopellolle viime syksynä Vuoden raportoija -tunnustuksen ja 2000 euron palkintosumman. Palkinnon jakoivat Teosto, Suomen Säveltäjät ry, Suomen Musiikintekijät ry ja Suomen Musiikkikustantajat ry. Tunnustus myönnettiin ammattimaisesta toiminnasta esiintyjänä. Ahopelto tekee Etiketti-yhtyeensä keikoista tunnollisesti esitysilmoitukset ja varmistaa näin, että myös kappaleiden tekijät saavat heille kuuluvat korvaukset.

– ”Nähdään keikoilla!”, Antti päättää.

Kuvassa vas. Jouni Hannula, Vily Kattilakoski, Nelli Marjomäki, Elias Marjomäki & Antti Ahopelto