Charles Plogman ger ut musik på svenska

Uutiset, Yleinen

Charles Plogman ger ut ett musikalbum, ”Små stunder” fredagen den 14.5.2021

Charles Plogman;

– ”Jag har inte tidigare gett ut en svensk fullängdare under min solokarriär. Nu är det dags. Skivan som ges ut digitalt består till största delen av mina egna låtar från tiderna då jag medverkade i orkestrarna Amore, Stig Snickars och Charlies.

Tillsammans med Janne Hyöty arrangerade vi låtarna först med gitarr och bas. Vissa låtar ville vi behålla nära originalet, andra fick genomgå större förändringar. Vi bjöd in Thomas Enroth och Krista Kairaneva till Sugarhouse studion i Vasa. Där formades de slutliga versionerna. Det blev totalt 14 st låtar. Janne både spelade in, editerade, mixade och mastrade hela inspelningen. Omringad av duktiga musiker är det lätt att jobba och själv bli ännu mera inspirerad säger Charles.”

Charles är känd på den finska marknaden sedan år 1999. År 2009 vann Charles Iskelmä-Finlandia priset. Han har också gett ut 15 st LP skivor på finska via skivbolag som t.ex BMG och Sony. Charles fungerar också som ansvarig utgivare och förläggare på sitt eget förlag / skivbolag, Meir Music.

År 2020 var Charles jubileumsår, då blev det exakt 40 år sedan det första offentliga framträdandet med orkester. Kärleken till musiken lever kvar och fortsätter.

Charles hoppas kunna genomföra 17 st inplanerade och redan framflyttade konserter i höst. Med på scenen är då samma musiker som var med i studion:
Janne Hyöty: Gitarr / bas
Thomas Enroth: Piano / dragspel
Krista Kairaneva: Fiol / flöjt / melodica

Små stunder – Spotify