Charles Plogman julkaisee uuden albumin 11.9.2020

Uutiset

Vedän elämän henkeen -albumi julkaistaan 11. syyskuuta 2020

Koronaepidemia laittoi Charlesin syksyn uusiksi. Neljääkymmentä vuotta esiintymislavoilla oli tarkoitus juhlia yhteislaulutilaisuuksilla, konserttikiertueilla ja uudella levyllä. Tapahtumat siirtyivät ensi vuoteen, mutta albumi päätettiin kuitenkin julkaista suunnitelmien mukaan. Vedän elämän henkeen -albumi ilmestyy sekä fyysisenä levynä että netissä. Levyllä on jo aikaisemmin julkaistuja sinkkuja sekä aivan uusia lauluja.

”Halusin, että juhlavuonnakin tapahtuu jotain. Minulle albumi on aina ollut tietyn ajanjakson kiteytys ja paalu, josta on helppo tarkastella omaa uraansa taaksepäin ja miksei myös miettiä tulevaisuutta. Jokainen laulu ja levy on aina oman aikakautensa tuote. Musiikki kehittyy ja minä muutun. Tässä prosessissa albumit asettuvat aina omille paikoilleen. Albumi antaa kuitenkin aina paremman perspektiivin laulajan tuotantoon kuin vain yksittäinen laulu. Kovin kannattavaa se ei kuitenkaan nykypäivänä valitettavasti ole”, Charles valottaa uuden levynsä taustoja.

Charles on säveltänyt albumin kaikki laulut. Janne Hyöty on vastannut levyn tuotannosta ja osallistunut muutaman laulun säveltämiseen. Charlesin pitkäaikainen yhteistyökumppani Lasse Wikman on sanoittanut levyn kaikki laulut yhtä lukuun ottamatta. Se yksi on Charlesin uran ehkä henkilökohtaisin laulu, sen on sanoittanut Mia Laihonen. Päivämäärä sun iholla (12.2.) julkaistiin elokuun lopulla.

”Tämä koronatilanne pysäytti ja herätti miettimään uusia keinoja ja tapoja tavoittaa yleisöä. Kehitin yhdessä Netticketin kanssa systeemin, josta minut voi tilata suoraan netistä vaikka esiintymään syntymäpäiville. Niitä keikkoja teen eri alueilla ja sellaisissa paikoissa, jotka sijoittuvat matkani varrelle. Ne ovat pieni lisä tähän normaaliin kokonaisuuteen. Muutama olohuonekeikka on jo tilattu”, Charles kertoo tulevasta syksystään.

Uuden levyn julkkareita juhlitaan Facebook livelähetyksessä torstaina 10.9. klo 20 alkaen.

Levyn ennakkomyynti alkoi 4.9.2020. Joitakin videoita levyltä on julkaistu YouTubessa.

Uudella albumilla mukana:

Vedän elämän henkeen
Lähtee vai jäädä
Tosta noin vaan
Päivämäärä sun iholla
Kaikki pilvet eivät sada
Mä olen sun
Kesä tää
Jos päätät niin
Keinojasi käytit
Oot mulle tärkee