Eija Hinkkalan ja Pertti Jalosen koskettava Mitä todella -tango on julkaistu

Uutiset

Tangon sävellys- ja sanoituskilpailun 2021 voittajatangoksi valittiin tango ”Mitä todella”.
Teoksen takaa löytyy pitkän linjan musiikintekijät, sanoittaja Eija Hinkkala ja säveltäjä Pertti Jalonen. Nyt tämä upea tango on julkaistu digialustoilla ja radioissa. Esittäjäksi levylle valikoitui huikea tangon tulkitsija ja esiintyjä, Arja Koriseva, jonka tulkitsemana tango kuultiin ensi kerran Järvenpää-talossa Kuninkaallisessa konsertissa lokakuussa 2021. 

Tangohenget puhuttelivat minua kevättalvella 2020. Tuli pakahduttava tarve kirjoittaa väkevää tangolyriikkaa. Tekstissä kuvasin parisuhdetta, jossa kaikki on kumppanin mielestä ilmeisen hyvin, mutta toinen kaipaa sitä, että molemmilla olisi turva ja rohkeutta tuntea ja näyttää kaikkia tunteitaan, paljastaa haavansa, kertoa toiveistaan, tarpeistaan ja odotuksistaan ja olla toiselle sieluun asti totta. Kahden ihmisen kaunista ja syvää kohtaamista”, sanoittaja Eija Hinkkala kuvailee kappaletta.

”Kevättalvella 2020 keskustelimme ensin minkä tyylistä tuotosta alamme tekemään. Päätettiin mennä teksti edellä, eli Eija kirjoittaa ensin tekstin, johon mietin sävelet kohdalleen. Eijan tekstit ovat aina erittäin musikaalisia, niistä löytyy sävelrytmi erittäin helposti, mikä nopeuttaa itse säveltämistä”, säveltäjä Pertti Jalonen kertoo.
”Katson omia sävellyksiäni aina kokonaisuuksina jossa tunnelma on äärimmäisen tärkeä. Sovitukselliset ja tuotannolliset ratkaisut syntyivät tässä tangossa säveltämisen ohessa, koska ne aina niin voimakkaasti vaikuttavat toisiinsa. Tämän tangon tulkitsijaksi saimme upean Arja Korisevan. Pääsemme kuulemaan laulua varmasti hänen keikoillaan”, hän jatkaa.

Kappaleen synnystä voit lukea lisää Seinäjoen Tangomarkkinoiden sivuilta.

Mitä todella -kappale on julkaistu radioissa ja digialustoilla perjantaina 18.3.2022.

MITÄ TODELLA 4.04
Arja Koriseva
SpotifyYoutube

Sävellys – Pertti Jalonen
Sanoitus – Eija Hinkkala
Äänitys – Otto Toivonen
Miksaus ja tuotanto – Pertti Jalonen
Masterointi – Henkka Niemistö

Rummut – Pasi Rissanen
Basso – Jari Heino
Kitara – Jari Nieminen
Piano – Juha Maunu
Koskettimet – Taisto Lunkka
Viulu – Sampo Hiukkanen
Koskettimet ja ohjelmointi – Pertti Jalonen

Kansikuva – Titta Holanne
FIGRF2100048 – © & P 2022 GRF Records