Eija Kantolalta tulossa joulusingle Hyvän hiutaleita

Uutiset, Yleinen

Viime vuonna 30-v. juhlaansa viettänyt vuoden 1992 Tangokuningatar Eija Kantola on ollut tuottelias musiikin suhteen. Juhlavuonna ilmestyi ”Eija Kantola 30 v. juhlakokoelmalevy”. Tänä vuonna toukokuussa oli julkaisussa Eijan alkuvuodesta menehtyneelle Terttu-äidille omistettu ”Sitten aikanaan” -single.

Eijan suosituimpiin joululauluhin lukeutuu ehdottomasti viime vuosituhannella julkaistu koskettavan kaunis ”Enkelikello”. Nyt jouluksi saadaan julki uutta joulumusiikkia, kun julkaisussa on 1.12.2023 ”Hyvän hiutaleita” -single.

Hyvän hiutaleita 4’01
SpotifyYouTube

ISRC: FIGRF2300043
GRFCD-159
EAN: 6419929690973

Säv. Jussi Rasinkangas & Timo Taivaskero
San. Kati Valjus
Sov. Timo Taivaskero & Pertti Jalonen
Jukka Harju – Kitara
Pertti Jalonen – Basso, koskettimet, ohjelmointi ja taustalaulu
Äänitys ja miksaus – Pertti Jalonen / Itkelmä Tuotanto
Masterointi – Jorma “Hämis” Hämäläinen / Mediagents Studio

© GRF-RECORDS
p 2023 GRF-RECORDS / GRFCD-159

Eijan kuvaaja: Minna Annola
Graafinen suunnittelu: Titta Holanne

– ”Jussi Rasinkangas lähetti mulle tämän joululauludemon jo viime keväänä, ja kuunneltuani sen ilmoitin välittömästi Jussille, että tämän haluan ehdottomasti tehdä! Melodia tuntui heti omalta ja kauniit, positiiviset sanat kruunasivat laulun. Melodia on hyvin ”joululaulumainen”, mutta teksti on ajankohtainen läpi vuoden: Kun kerää koko vuoden hyvän hiutaleita, huomaa, että onneen riittää, kun sen tunnistaa. Eli onni voi löytyä hyvin pienistä, jokapäiväisistä asioista”, Eija kuvailee joulusingleään.

”Kati Valjus teki sävellykseeni erittäin koskettavan tekstin. Hyvän hiutaleita on kaunis tarina eri sukupolvista ja siihen on helppo samaistua. Jokin minua vielä askarrutti kokonaisuudessa, joten aivan loppuvaiheessa sävelsin erillisen välike/soolo-osuuden, joka lukitsi laulun”, kuvailee säveltäjä Jussi Rasinkangas.

Loppuvuosi kuluu mm. joulukonserttien merkeissä mm. 7.12. Haikon kartanossa kuullaan Eijan sekä Tiina Räsäsen Joulumielellä-konsertti, jossa tangokuningattaret saattelevat kuulijat jouluisiin tunnelmiin perinteisten ja uudempien joululaulujen myötä. Eija on lisäksi mukana UIT:n joulushowssa, joka tuo lavalle kaikkiaan yli 100 esiintyjää. Vauhdikas The Christmas Show -teemalla konsertoitaessa on lupa odottaa salin täydeltä riemukasta jouluiloa iki-ihanien ja swengaavien jouluklassikoiden siivin 17.12. Helsingin Kulttuuritalolla ja 19.12. Lahden Sibeliustalolla.

Jouluna vietetään pieni loma ja 6. tammikuuta aloitetaan jälleen tanssikeikat Pieksämäeltä, Kari Tapio Paalupaikalta Omega-orkesterin kanssa – Lauri Lähteenkorva – basso / Jani Leskinen – rummut ja perkussiot / Jani Luoma – kitarat, huuliharppu ja laulu / Simo Koho – koskettimet, haitari ja laulu. Ryhmän keikkakalenteri:
https://www.gramofoni.fi/eija-kantola