Eija Kantolalta uusi albumi juhlan kunniaksi

Uutiset, Yleinen

Tarkalleen laskettuna tasan 29 vuotta sitten Eija Kantola valittiin Seinäjoen Tangomarkkinoilla Tangokuningattareksi 1992. Kaikki muuttui yhdessä hetkessä ja alkoi uusi ura. Tänään perjantaina 9. heinäkuuta 2021 julkaistava uutuusalbumi Kipinä juhlistaa tuota ikimuistoista hetkeä. Albumijulkkaripäivän päätteeksi Eija vielä tanssittaa yleisöä Omega-orkesterinsa kanssa Tuurin Kyläkaupan Kesätansseissa. 

– “Tuosta heinäkuisesta päivästä alkoi urani laulajana. Olen iloinen, että kipinä laulamiseen ja esiintymiseen on säilynyt kaikki nämä vuodet ja edelleen koen valtavaa onnen tunnetta siitä, kun saan olla vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Kipinä on 20. albumini. Olen kiitollinen, että sain tehdä vielä tämän levyn. Olin jo sanonut, etten enää koskaan julkaise kokonaista levyä, mutta näin se vaan on, ettei koskaan kannata sanoa “ei koskaan!”.

Uudelle levylleni olen koonnut juuri sellaisia lauluja, joita itse rakastan; uusia hienoja lauluja sekä vanhoja klassikoita. Toivottavasti laulut löytävät tiensä kuulijoiden sydämiin.

Erityiskiitos Pertti Jaloselle (ja “studiokoira” Ellalle) ammattitaitoisesta otteesta, mukavasta ja helposta yhteistyöstä. Sekä Toni Nuotiolle siitä, että mahdollistit tämän levyn julkaisun. Kiitos myös kaikille muille levyntekoon osallistuneille henkilöille; Harri, Ville, Sana, Eija, Kössi, Omegan pojat, Taija ja Arne”, Eija hehkuttaa.

Levyn avausraita ”Unohdun sinuun” julkaistiin singlenä elokuussa 2020. Se on Pertti Jalosen säveltämä ja Eija Hinkkalan sanoittama hyväntuulinen kappale, jota tekee mieli kuunnella uudestaan ja uudestaan.

Kipinä-albumilla mukana seuraavat laulut

  1. Unohdun sinuun
  2. Hetkessä
  3. Kipinä
  4. Jos vielä oot vapaa
  5. Soittaja
  6. Kuin talvella routamaa
  7. Pullo viiniä käy
  8. Sinä teet minut ehjäksi (Eija Kantola & Kyösti Mäkimattila)
  9. Helppohoitoinen
  10. Yksin kuljen sateeseen

Eijan kanssa keikoilla kiertää Omega-orkesteri, jossa mukana Jouni Hannula – basso, laulu / Jani Leskinen – rummut ja perkussiot / Jani Luoma – kitarat, huuliharppu ja laulu / Simo Koho – koskettimet, haitari ja laulu

Eija on loistanut tähtitaivaalla pitkään ja hän on saanut mm. Kullervo Linna Säätiön palkinnon tunnustuksena ansioistaan kotimaisessa viihdemusiikissa vuonna 2015. Ensi vuonna (2022) Eijalla on 30 v. taiteilijajuhlan vuosi.

Kipinä Spotifyissa

*** Kipinä-albumi ostettavissa Gramofonin verkkokaupasta
P & C GRF Records 2021 / GRFCD – 102

eijakantola.net
IG: eija_ja_omega
Facebook: EijaKantolaOfficial