Eija Kantolan 30 v.-juhlakonserttikiertue alkaa 4. syyskuuta Porista

Uutiset, Yleinen

Vuonna 1992 Tangomarkkinat vetivät Seinäjoelle yli 60 000 tangon ystävää. MTV välitti satumaista tunnelmaa kotikatsomoihin ympäri maan ja laulukilpailu kiilasi viikon katsotuimpien ohjelmien listalle. Eija Kantola muistelee, kuinka tukahduttavan kuuma kesäpäivä toi laulukilpailun kisa-areenana toimineelle urheilutalolle oman lisänsä. Laulujen välissä oli pakko käydä vilvoittelemassa viileämmän uimahallin puolella. Jännitysnäytelmää oli tullut seuraamaan myös Eijan vanhemmat. Ilmassa oli ripaus taikauskoa, sillä Eijan äiti löysi ennen laulukisan alkua majoituspaikan pihalta neliapilan, säästi sen ja teki apilasta onnittelukortin, kun Eija kruunattiin tangokuningattareksi 1992.

Valinta tangokuningattareksi muutti HYKSin syöpälasten tutkimusprojektissa työskennelleen Eija Kantolan elämän ja siirsi samalla sairaanhoitajan työt tauolle määräämättömäksi ajaksi. Eija tunnustautui jo voiton hämmentävällä hetkellä sydämeltään enemmän laulajaksi.

Ensimmäisen levynsä Eija sai tehdä keväällä 1993 ja se vahvisti oman linjan löytymistä. Sen jälkeen pitkäsoittoja onkin ilmestynyt tasaiseen tahtiin ja nyt juhlavuonna niitä lasketaan olevan jo yli 20. Uusimpana kesällä 2021 julkaistu ”Kipinä”. Kolme albumia on ylittänyt kultalevyyn vaadittavan rajan.

– ”Ensimmäisen levyn merkitys oli todella suuri, koska siinä oli niin paljon hyviä biisejä. Olen ollut todella onnekas. Eka levy oli jo heti hilkulla ylittää kultalevyrajan”,
Eija miettii.

Viihdemaailma on tullut tutuksi ja ura on kuljettanut niin huvipaikoille, konserttiareenoille kuin erikoisesiintymisiin ja lukuisiin haastatteluihin.

Eija Kantolan 30-vuotisjuhla tuo konserttilavoille vierailijoita

Tangomonarkki Eija Kantola on 30-vuotisen kuninkaallisen uransa varrella kypsynyt kuin hyvä viini – nuoresta musiikinharrastajasta helmeilevän monipuoliseksi esiintymislavojen ammattilaiseksi. Syyskuussa 2022 on aika juhlistaa uraa. “Sata suudelmaa” -juhlakonserttikiertue 30-vuotisjuhlan kunniaksi aloitetaan Porin Promenadikeskuksesta sunnuntaina 4. syyskuuta. Kiertueohjelmistoon on koottu suosituimmat laulut uran varrelta. Ensi viikolla 6.9. konsertti saapuu Tampere-taloon ja 7.9. Hyvinkääsaliin. Kiertueen säestyksestä vastaa Omega-orkesteri – Jouni Hannula – basso, laulu / Jani Leskinen – rummut ja perkussiot / Jani Luoma – kitarat, huuliharppu ja laulu / Simo Koho – koskettimet, haitari ja laulu / Pekka Kuorikoski – kosketinsoittimet, viulu ja laulu sekä Heikki Pohto – puhaltimet ja laulu.

Eijan vieraina ovat Tangokuningatar 2022 Heta Halonen, Lea Laven, Eijan isä Mestaripelimanni Kalevi Kantola (Pori), Anneli Saaristo (Tampere), Jari Sillanpää (Hyvinkää) ja kaikissa konserteissa Eijan tytär Nea Lampela sekä dragartisti Miss Divet / Marko Vainio.

Kansainvälisestikin palkittu Miss Divet (Marko Vainio) on drag-artisti, jonka Divet Show on valloittanut katsojat ja kuulijat ympäri Suomea. Uransa aikana Marko on tehnyt yli sata hahmoa. Nyt hän on mukana Eijan juhlakiertueella. Mitä se kokonaisuudessaan tarkoittaa, yllätys selviää paikan päällä konserteissa.

”Eija Kantola ja Arja Koriseva olivat mun ehdottomia idoleita nuorena, kun haaveilin laulajan urasta. Lauloin Eijan ”Yössä Sielujen” -kappaletta kaukosäätimeen. Monien mutkien kautta päädyin kuitenkin drag-artistiksi esittämään monia suuria tähtiä”, Marko Vainio valottaa.

30-vuotisjuhlakiertue
su 4.9. Pori, Promenadikeskus – Lipunmyynti Ticketmaster
ti 6.9. Tampere, Tampere-talo – Lipunmyynti Lippupiste
ke 7.9. Hyvinkää, Hyvinkääsali – AlfaTV taltioi konsertin – Lipunmyynti Lippupiste

Konsertit klo 19. Lipunhinta 42 e (sis. palvelumaksu).