Finlanders lähdössä 35 v.-juhlavuotensa kunniaksi kiertueelle

Uutiset

Finlanders on viihdyttänyt suomalaista yleisöä Suomen huipulla jo vuodesta 1984 lähtien. Lukuisat konsertti- ja TV-esiintymiset sekä lava- ja ravintolakeikat ovat tuoneet yhtyeen tutuksi viihdekansalle.

Orkesteri on palkittu vuosien mittaan monin tavoin mm. Tango Finlandia 2009 -palkinnolla, joka myönnetään vuosittain tunnustuksena Suomen kansalaisen tai yhteisön ansiokkaasta toiminnasta tangokulttuurin kehittämisessä.

Finlandersin toiminnassa orkesterikeskeisyys on leimaa antava, vaikka laulu onkin yhtenä vahvana elementtinä mukana. Finlandersin vahvuutena ovat huippuosaaminen, monipuolisuus sekä oikea asenne tekemiseen. Työt halutaan tehdä mahdollisimman hyvin, ei ryppyotsaisesti vaan pilkettä silmäkulmassa. Finlanders haluaa palvella ja viihdyttää yleisöä sovittamalla ohjelmiston jokaiseen tilaisuuteen sopivaksi. Kaikki orkesterin jäsenet osallistuvat lavatyöskentelyyn yhteisellä panoksella, ja koko setti onkin samaa laatua heti ensi tahdista alkaen aina viimeiseen tahtiin saakka. Moni säestävä orkesteri voisikin ottaa tässä asiassa mallia Finlandersista, kuvailtiin tuolloin valintaa.

Turun tähti 2008 -palkinto on myönnetty Finlandersille. (Tunnustus, joka myönnetään Turkua tai turkulaisuutta taiteen, viihteen tai urheilun saralla positiivisella tavalla merkittävästi tunnetuksi tehneelle henkilölle tai ryhmälle.) Orkesterin tähtilaatta loistaa Turun World Trade Centerin edustalla ja Turku saa nyt myös kunnian olla juhlakiertueen ensi-illan näyttämönä. Lokakuun 12. päivä starttaa juhlakonserttikiertue Turun Konserttitalosta.

Viihteen elämäntyöpalkinnollakin palkituilla Finkuilla on lukuisia huippuhittejä ja kiertueelle onkin koottu parhaat palat.

– Konserteissa kuullaan tietysti meidän suurimmat hitimme 35-vuotistaipaleen varrelta. Saatetaan kokea jotain yllätyksiäkin, mutta sen paljastaminen, onko näin vai ei ole, pilaisi tietysti yllätyksen, pyörittelee sanoja yhtyeen jäsen Aarne Hartelin.

Muistelemme myös mennyttää kesää, ja taidamme hieman haikailla tulevaakin. Sikermöiden voisi paljastaa, että rannalle sannalle saavuttuamme sukelletaan aaltoihin aivan paljaana. Ja kun on kerran aiheena akvaario, niin tuleehan olla myös planetaario, eli kuuta ulvotaan ainakin kahden kappaleen verran: Oi kuu & Mitä sulle kuu-luu?, Aarne jatkaa arvoituksellista sanailuaan.

Vuoden Tanssiorkesteri -voiton viime vuonna napannut ryhmä tarjoilee monipuolista Suomi-viihdettä, parhaimmassa muodossaan. Keikkaohjelmisto on hiottu valmiiksi ja tätähän ei kannata jättää kokematta – Oikeesti!

FINLANDERS 35 vuotta -konserttipaikat ja -päivät
La 12.10. Konserttitalo, Turku
La 19.10. Risto Ryti-sali, Huittinen
Su 20.10. Järvenpää-talo, Järvenpää
To 24.10. Warkaus-sali, Varkaus
Pe 25.10. Pihtipudas-sali, Pihtipudas
To 7.11. Eino Säisä -sali, Iisalmi
La 9.11. Rauma-sali, Rauma
Su 17.11. Hyvinkääsali, Hyvinkää
Su 24.11. Silja Europa

Lisätiedot: http://www.gramofoni.fi/finlanders-35-vuotta-juhlakonsertit/

Järj. Finlanders & Gramofoni