Finlandersin kitaristi vaihtuu

Uutiset, Yleinen

Finlanders kertoo:
– ”Kitaristimme Timo Pelander siirtyy musiikkialalta siviilialuevaltauksiin. Hänen tilalleen astuu kotkalainen huippukitaristi Juho Jokio. Toivotamme Juhon tervetulleeksi orkesteriin ja Timolle menestystä uusiin haasteisiin!”

Timo Pelanderin terveiset meille kaikille:
– ”Olemme eläneet jo pitkälle toista vuotta aivan poikkeuksellisen erilaisessa maailmassa. Kuten varmasti monen kohdalla, tämä eletty aika kaikkine haasteineen, on herätellyt miettimään tulevaisuutta ja puntaroimaan koko elämää uudella tavalla. Jokainen tietysti kohtaa ja peilaa tämän erilaisen tilanteen omaan elämäänsä suhteuttaen. Omalla kohdallani monen tekijän vaikutuksesta, tuli aika kääntää uusi sivu elämässä ja suunnata katse kohti syksyn tuomia uusia haasteita. Tämä tarkoittaa käytännössä oman ammattimuusikon uran lopettamista ja tämän myötä jättäytymistä pois Finlandersin riveistä.

Päätös ja elämänmuutos kohdallani on iso, vaikka musiikki kaikissa muodoissaan tuleekin aina säilymään elämässäni ja Finlanders sydämessäni. 25 vuotta (puolet elämästäni) olen ollut Finkuissa, tuhansia keikkoja, miljoonia kilometrejä, lukemattomia upeita elämyksiä ja kokemuksia, saavutuksia, levytyksiä, palkintoja jne. Nämä kaikki täyttää mielen suurella ja nöyrällä kiitollisuudella ja jäävät ikuisesti elämään sydämessäni hienoina muistoina. Suuri kiitos ensinnäkin teille kaikille, jotka olette vuosien varrella käyneet keikoilla, konserteissa tai jollain muulla tavalla olette olleet matkassa mukana. Kiitos orkesterin nykyisille jäsenille ja aikaisemmin samaan aikaan kanssani olleille jäsenille. Olette kaikki olleet mahtavia ja arvostettavia työkavereita, rautaisia ammattilaisia sekä myös korvaamattomia ystäviä elämän monissa käänteissä. Kiitos tanssijärjestäjille ja muille tapahtumajärjestäjille. Kiitos myös nykyisille ja vuosien varrella Finkkujen taustalla hääränneille ohjelmatoimistohenkilöille. Kiitos kotijoukoille ja erityisesti rakkaalle vaimolleni, joka on tukenut minua, mitä tahansa olisinkin päättänyt tässä tilanteessa tehdä. Finlandersin matka jatkuu ja onneksi kesän keikat ovat lähteneet taas käyntiin!

Minulla on ilo ja kunnia kertoa, että tilalleni on astunut hieno ja monelle tuttu mies, Juho Jokio, joka on monipuolinen laulu/kitarataituri ja aivan upea lisä Finlandersin riveihin. Toivotan kaikille hyvää ja aurinkoista loppukesää sekä terveyttä ja hyvää mieltä! Käykää Finlandersin keikoilla ja muutenkin tansseissa. Finlanders on ollut ja tulee aina olemaan Suomen iskelmä- ja tanssimusiikin kivijalka ja orkestereiden ykkönen!”.

Finlandersin riveihin astuu Juho Jokio:
”Aloitin kitaransoiton ensimmäistä kertaa harrastuksena 13-vuotiaana. Päädyin kuitenkin muusikon ammattiuralle monen mutkan kautta vasta 24-vuotiaana, kun huomasin työelämässä miettiväni enemmän musiikkia ja soittamista kuin varsinaisia töitä.

Siitä sai alkunsa intoni lähteä opiskelemaan musiikkia. Opiskeluja kestikin lähes 10-vuotta, jonka aikana opiskelin musiikkia mm. Kymen konservatoriossa sekä Sibelius-Akatemiassa. Viimeisimpänä suorituksena valmistuin musiikkipedagogiksi Metropolia ammattikorkeakoulusta joulukuussa 2020. Mielenkiintoisimpana kokemuksena opintojeni ajalta pidän vuoden kestänyttä vaihto-opiskelua MacEwan yliopistossa Edmontonissa, Kanadassa.

Musiikkiurani aikana olen päässyt soittamaan monenlaisissa eri kokoonpanoissa niin opiskeluympäristössä, kuin sen ulkopuolella. Jotkut ehkä muistavatkin minut Reeta & Lumo -yhtyeen alkuperäiskokoonpanosta. Olen toiminut myös kitaransoiton opettajana usean vuoden ajan, nyt viime aikoina Kotkan opistolla.

Soittamisen ja musiikin lisäksi intohimoihini on viimevuosina kuulunut myös frisbeegolf, jonka parissa tuleekin vietettyä paljon vapaa-aikaa.”