Gramofonin artistiperhe kasvaa – Tervetuloa tiimiin Helmi-orkesteri!

Uutiset

(Päivitetty 22.3.2018 rumpali-kohtaa)

Uutinen helmikuulle -> Helmi-orkesteri solisteina Ami Jaara & Matti Saarinen on saatu Gramofonin listoille.

Orkesterin tarina alkoi, kun joukko ammattimuusikoita halusi tarjota suomalaisille laadukasta viihdettä. Mutkien kautta jalostui Helmi-orkesteri, josta tulikin lyhyessä ajassa erittäin suosittu. Välissä vietettiin muutaman vuoden hiljaiseloa, mutta jälleen ollaan kiinni keikkailussa.

Helmen kokoonpanon kolme muusikkoa ovat olleet kantavia voimia ja tuttuja nimiä La Strada -orkesterista – solisti-basisti Ami Jaara, hanuristi Upi Lunkka ja rumpali Tomi Tuomi. Orkesteri on alkuperäisen Helmen tapaan kvartetti, mutta nyt monipuolisempi ohjelmistoltaan.

Ami Jaara ja Matti Salminen ovat Helmen alkuperäisjäseniä.

7 Seinähullua Veljestä -orkesterin riveistä tuttu Matti tuo Helmeen osaamista ja valtavan määrän uutta ohjelmistoa sekä osin uusia soittimiakin mm. kongat, altto- ja baritonisaksofonit.

Ami Jaara – basso, laulu
On tunnettu La Stradasta sekä Kari Tapion, Dannyn & Armin, Jamppa Tuomisen, Fredin, Kai Hyttisen, Frederikin ja monen muun orkestereista. Ami on ollut mukana yli 2000:lla suomalaisella iskelmälevyllä muusikkona ja hänellä on lukuisia omia levytyksiä. Katri Helenan matkassa Ami on ollut Euroviisuissa v. 1979.

Matti Saarinen – saksofonit-kongat perc, laulu
Seinähulluista tuttu laulajana ja fonistina ajalta, johon kuuluu monet kuolemattomat kultaa myyneet hittikappaleet. Muistetaan hyvin UIT:n ja Tampereen Teatterin lavoilta. Tehnyt monia konserttikiertueita ja TV-projekteja mm. Lauantaitanssit, Toivotaan, toivotaan ja Kisatanssit. Vahva kokemus suomalaisesta tanssimusiikista.

Risto Upi Lunkka – koskettimet, hanuri, laulu
Hanurinsoiton Suomen mestaruuden voittanut Risto on ollut mukana sadoilla eri artistien levytyksillä ja toiminut lukuisten suomalaisten huippuartistien kapellimestarina konserttikiertueilla mm. Saija Varjus, Anita Hirvonen ja Marita Taavitsainen. Rautainen ammattilainen suomalaisen tanssimusiikin kentällä.

Tomi Tuomi – rummut
Tomi on tuttu tanssikansalle ja kiertänyt pitkään tanssikursseja ympäri Etelä-Suomea. Tanssiharrastuksen ”kirkkain kruunu” on Wanhan Tangon Suomenmestaruus vuodelta 2014. Hän on tehnyt myös vakuuttavan uran tanssimuusikkona. Tomi on tuttu kasvo Pekkaniskan Poikien riveistä ja vaikuttaa nyt tanssiorkesteri Helmen kokoonpanossa.