Gramofonin tanssipaikat ja koronapassin käyttöönotto

Uutiset, Yleinen

Gramofoni ottaa koronapassin käyttöön alueilla, jossa koronapassin käyttöönotto mahdollistaa tanssien pitämisen.
Artikkelia muokattu 22.11.2021 ja lisätty Anna & Albert ja Alavieskan Viri.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määräsi 12.11.2021 tartuntatautilain pykälän 58 nojalla kohdennetut kokoontumisrajoitukset sisätiloihin Etelä- ja Keski-Pohjanmaa sairaanhoitopiirien kuntien alueelle. Määräys on voimassa 15.11.-5.12.2021.
– Toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin. (Lisää aiheesta löydät tästä.)

Koronapassi otetaan siis käyttöön Evijärven Nuorisoseurantalon tansseissa ja alkaen su 21.11.2021.
———————————————-

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kieltää yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Määräys on voimassa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella 16.11.-16.12.2021.
– Toimijat voivat järjestää yli viidenkymmenen henkilön tilaisuuksia ottamalla käyttöön koronpassin. (Lisää aiheesta löydät tästä.)

Koronapassi otetaan siis käyttöön myös Ruskotalon tansseissa. Seuraavat tanssit ovat su 28.11.2021.
———————————————-
Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää yli viidenkymmenen (50) henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Määräys on voimassa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella 26.11.2021-25.12.2021. Toimijat voivat järjestää yli viidenkymmenen henkilön tilaisuuksia edellyttämällä yli 16-vuotiaalta EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä yleisötilaisuuteen pääsemiseksi.
Lisää aiheesta löydät täältä.

Koronapassi on siis käytössä Alavieskan Virin ja Anna & Albertin tansseissa.
———————————————-
Käytännön ohjeita:
– Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta tai tarvittaessa paperisena versiona omasta terveydenhuollosta.
– Koronapassin saa henkilö, jolla on todistus koronarokotuksista, todistus tuoreesta negatiivisesta koronatestituloksesta tai todistus sairastetusta koronasta. Koronapassin saa myös henkilö, joka on sairastanut koronan ja saanut lisäksi yhden koronarokotuksen.
– Koronapassi luetaan mobiililaitteella sisääntulon yhteydessä. Otathan siis oman koronapassisi valmiiksi esille, ja tarkista että oma mobiililaitteesi näytönkirkkaus on riittävä.
– Paperinen todistus tulee taittaa tai peittää siten, että siitä näkyy vain ensimmäinen sivu, josta selviää todistuksen nimi, henkilön nimi, syntymäaika, QR-koodi ja todistuksen tunniste eikä muita henkilötietoja.
– Toiminnanharjoittajaa, sen palveluksessa olevaa tai sen tehtävää hoitavaa koskee tietosuojalain mukainen vaitiolovelvoite.
– Koronapassin tietoja ei rekisteröidä, tallenneta tai käsitellä muussa tarkoituksessa.
Lisää asiaa koronapassista löydätte mm. Sosiaali- ja terveysministeriön sivulta.

Pyydämme myös huomioimaan, että koronapassien tarkistus saattaa hidastaa normaalia sisäänpääsyä.