Heidi Pakarisen & Markku Aron duetto Parhain tuhansista julk. 24.9.2021

Uutiset, Yleinen

Tangokuningatar Heidi Pakarisella on tuhansia unelmia ja yksi niistä toteutui tänä vuonna.

– “Viime vuoden loppupuolella minulle syntyi hyvin vahva tunne, että haluan laulaa dueton, jossa kanssani laulaisi ihailemani miesartisti. Kysyin Markku Arolta tammikuussa, mitä mieltä hän olisi yhteisestä laulusta ja sain innostuneen vastaanoton. Meille molemmille syntyi hyvin lämmin tunne. Make vastasi minulle ihanasti; “viestisi oli kuin kesäinen tuulahdus tähän vähän synkkään aikaan!”

Hyvin pian lauluntekijätiimi alkoi fiilistellä uuden laulun aihioita Lauri Salon alustavan tekstin pohjalta. Minulla itselläni oli hyvin vahva näkemys ja tunne, millaisen laulun haluaisin laulaa ja onnekseni sain antaa vihjeitä laulun tekstiin. Halusin korostaa iloa ja kiitosta, elämää ja rakkautta lempeän ihmisen kanssa, joka on itse itsenäinen ja antaa myös toisen olla oma itsensä. Ei kahleita, ei riippuvuutta vaan uskoa siihen yhteiseen onnelliseen elämään. Luottamusta, että toinen on toiselle ja rakastaa. Seesteisyyttä ja balanssia, vaikka elämä kuljettaa ja vie. Kaipaa toista, vaikka nauttii siitä, mitä itse tekee. Tällaisista sananryöpsyistä syntyi ihana laulu “Parhain tuhansista”. Ja me tykättiin Maken kanssa tästä uudesta laulusta välittömästi, niin sen sanomasta kuin melodiasta ja fiiliksestäkin. Treenattiin kerran ennen Tähtivirran Tommin studiolle menoa. Olin niin liekeissä, kun kuulin meidän äänet laulavan yhdessä; IIIK, Aron Make ja mä!!! Hymyjuonteet syveni ja sydän kylpee lopun elämääni hymyssä sekä ilossa. Olipa tämä todellakin ihan timanttinen, suorastaan loistoidea! Toivon mukaan Sinäkin löydät laulusta kauneutta ja rauhaa, sekä tietenkin rakkautta. Sydämellinen kiitos Makelle, mii laav juu!, Heidi hehkuttaa.

Heidi Pakarisen menestyksekäs ura alkoi Lavatähti 1996 -laulukilpailusta ja vuonna 2013 hänet kruunattiin Seinäjoen Tangomarkkinoilla Tangokuningattareksi. Sittemmin hän on toiminut mm. Tangomarkkinoilla LavaTangon SM -kilpailun tuomaristossa ja Heidi tunnetaan myös YLE Radio Suomen Sekahaku -ohjelman juontajana.

Legendaarinen Markku Aro teki läpimurtonsa jo vuonna 1968 hittisinglellä ”Käyn uudelleen eiliseen” ja sitä seuranneiden suosittujen laulujen määrä on huikea. Poikkeuksellisen pitkän tien suomalaisessa musiikkielämässä taivaltanut sympaattinen Markku Aro nauttii siitä, että hänen ikäisilleen artistikonkareille riittää kysyntää. Syksyllä 2019 Aro teki huippusuositun “70 vuotta -juhlakonserttikiertueen”.

Sanoittaja Lauri Salon lauluja ovat levyttäneet mm. Popeda, STIG, Mikael Saari, Pauli Hanhiniemi ja Heikki Salo. Laurin kynästä syntyy nykyään myös Aarne Tenkasen laulut.

Säveltäjä-muusikko Juha Mäki tunnetaan mm. seuraavista kokoonpanoista; Neljänsuora, Iskevä, Vanhasuora sekä Mölyapinat. Juha on myös säveltänyt lukuisia lauluja niin omille yhtyeilleen kuin muillekin, aina Popedasta Mattilan siskoksiin.

PARHAIN TUHANSISTA 3’35
SpotifyYouTube

ISRC: FIDUC2100029
San. Lauri Salo
Säv. Juha Mäki
Sov. Juha Mäki & Petri Munch
Instrumentit, ohjelmointi, äänitys, miksaus: Juha Mäki ja Petri Munch
Tuottaja, masterointi: Tommi Tähtivirta / DUO Records Oy
Kansikuva: Salomon Kosunen
Layout: Lauri Salo