Heli Laaksosen Aurinkokiarros starttaa 17. lokakuuta

Uutiset


Heli Laaksosen uusin kirja Aurinko. Porkkana. Vesi (WSOY) julkaistiin elokuussa ja kirjan myötä päivät ovatkin täyttyneet monista tapahtumista, haastatteluista ja vierailuista. Ensi kuussa lähdetään uuden kirjan siivittämänä Aurinkokiarros-runokiertueelle.

Helin uutuuskirjasta on julkaistu myös runovideo – Sydämien kirjois, jossa mukana vuoden 2013 tangokuningas Kyösti Mäkimattila.

Kalenterikesä päättyi, mutta aurinko loistaa sanamaijan syksyssä

Aurinko kulkee radallaan ja kuu omallaan – ja joinakin vuosina sanamaija Heli Laaksonen heittää runorepun selkäänsä ja lähtee hänkin kiertämään maata – Suomen maata. Runokiertue Aurinkokiarros tulee viihdyttämään, elähdyttämään, liikuttamaan sydäntä.

– Kaik me aurinkon ympärs pyäritä, mut mun elämäni o erityisest nyy kiappunu sen ympärs, aurinkorunoje. Aurinko. Porkkana. Vesi. -runokokoelman ilmestymine ja tulevaine runoympyrä Aurinkokiarros o mun miäles joka hetki. Et voi ko niil hyvin kävis! Joitaki lukijapalauttei ja arvioi o jo tullukki, Heli kertoo.

Helin runokeikoilla käyneet tietävät, että luvassa ei ole koreografian juhlaa eikä tulishow’ta. Sen sijaan kuulijaa hellitään sanoilla, hauskoilla jutuilla, runon ääreen hiljentymisellä. Whatsapp-viestejä ei pyydetä lähettelemään, eikä yleisöä häiritä interaktiivisuudella – ellei sellaiseksi lasketa toiverunopurkkia, johon voi ennen keikkaa pudottaa vinkin, mikä runon haluaisi lavalla kuulla. Runokiertueelle saapuvan vierailijan on syytä varata parkkiaikaa ainakin puoleksitoista tunniksi.

– Ei sitä välttämät tart etelänmail lähte valohoitto saama ja hermoi lepuuttama. Yhtlail voi kotomainen kulttuurelämys sysätä arkpäiväset ajatukset ja maalliset murhet hetkeks tiätymättömil teil. Runoiltoje lämpimä-lempiä yhteishenk o vitamiini ja tehohoito syksyn pimiöil. Näil eväil olen lährös kiärtämä, Heli jatkaa.

Suomalaisten kirjahyllyihin on lähes 20 vuoden aikana löytänyt kaikkiaan 250 000 Laaksosen kirjaa. Runokirjoja on ilmestynyt kolmessa eri maassa, äänikirjoista on myönnetty kaksi kultalevyä ja saavutettu yksi Finlandia-ehdokkuus. Kiertueelle lähdetään kahdeksannen kerran.

AURINKOKIARROS-kiertuelista

to 17.10. JÄRVENPÄÄ, Järvenpää-talo *
pe 18.10. LOIMAA, Metsämaa, Kalliohovi **
la 19.10. LAHTI, Konserttitalo **
su 20.10. KUUSANKOSKI, Pato Areena **
ma 21.10. SALO, Kulttuuritalo KIVA **
ti 22.10. PORI, Promenadikeskus **
ke 23.10. TURKU, Turun VPK:n talo **
su 27.10. HÄMEENLINNA, Verkatehdas **
ti 29.10. HELSINKI, Savoy-teatteri *
ti 19.11. YLÄNE, Yhtenäiskoulu, juhlasali **
ke 20.11. MYNÄMÄKI, Lukio **
to 21.11. LOHJA, Laurentius-Sali **
pe 22.11. TAMPERE, Tampere-talo *

Runokeikat klo 19.

Lipunmyynti:
(*) Lippupiste / (**) Ticketmaster

Mynämäen runoiltaan lippuja myy myös:
– Mynä-Kukka, Kirkkokatu 1, Mynämäki
Avoinna: ma-pe 9-18, la 9-15, su 11-15
Mynä-Kukan lipunmyynnissä vain KÄTEISMAKSU!

Kiertueen ikäraja 12 v.