Heli Laaksosen uusi näyttely tulossa Tuusulaan

Uutiset

Heli Laaksonen – Ilma luppa – Maalauksia margariinirasiaan, puulle ja muulle -näyttely on tulossa helmikuussa Taiteilijakoti Erkkolaan, Tuusulaan.

Näyttely on esillä 6.2.–19.5.2019

Luvan saamisen teema mietityttää kuvataiteen puolelle kurkottavaa kirjailijaa kaikkiaan: 
– ”Olen ain maalamist rakastanu, mut nyy ko tuan töitäni ihmiste ilmoil, mun miäle hiipi epäilys. Onk mul runoilijana lupa tähä? Saank mää pittä tairenäyttely, vaikken ol koulujaka sihen käyny? Astunk mää jonkun toisen tontil ilma luppa? Semmosen päätelmän mää tein, et ei semmost luppa voi mul kukka antta eikä sitä evätä – mää olen tääl maalausteni kans Erkon viaraana iha omal luval.”

Kirjailija-runoilija-sanamaija Heli Laaksonen koettelee siipiään kuvataiteen puolella. Hänen esikoisnäyttelynsä oli syksyllä 2017 Harjavallassa Emil Cedercreutzin museossa (kuva), josta hänet kutsuttiin Erkkolaan. Laaksosen kuvat muistuttavat hänen runojaan – jokainen teos on kuin runo, usein leikkisä ja pohdiskeleva. Teoksissa on luonnonläheisyyttä – floraa ja faunaa – yhdistyneenä arjen asioihin kuten parkkikiekkoihin, linnunpönttöihin tai einesrasioihin. Materiaaleissa on luonnonpuuta tai ready made -esineitä, vaikka ne ovat pääosin maalauksia.

Runoilijan ääni välittyy näissäkin teoksissa: puhe tavallisen ihmisen, lämpimien ihmissuhteiden, luonnosta välittämisen ja huumorin puolesta. Sanojen tärkeys näkyy myös teosnimissä: 
”12 ihanaist naist meni siäne”
”Hermoheikon tuulikello”
”Jos puut puhuis, olisko meil aikka kuunnella?”

Taiteilijakoti Erkkola
Tuusulan taidemuseo
Rantatie 25, Tuusula
Puh. 040 314  3471, erkkola@tuusula.fi
www.erkkola.fi
www.facebook.com/erkkola
www.instagram.com/taiteilijakoti_erkkola
Avoinna
6.2.–30.4.2019  ke–su klo 12–17
1.5.–19.5.2019  ti–su klo 11–18