Helmenkalastajat-konsertti

                          Jarkko Yli-Sikkilä - Kari Hirvonen - Antti Ahopelto - Jarkko Järvenpää

Tämän hetken valovoimaisimmat miesartistit yhdessä lavalla.
Yhteisenä tekijänä kaikille neljälle solistille on pesti Helmenkalastajat nimisen orkesterin solisteina vuosien varrella. 

Jarkko Yli-Sikkilä 2001-2004
Olin palannut maailmalta takaisin kotikonnuilleni, kun loppuvuodesta 2000 Ari Viitasaari otti minuun yhteyttä.
Ari kertoi pistäneensä muutaman soittajakaverin kanssa pystyyn kitaravetoisen bändin, mutta bändiltä puuttui vielä laulaja.
Arilla oli tiedossa, että olin ollut takavuosina solistina muutamissa maakunnan tanssibändeissä. Niinpä hän pyysi minut treeneihin kokeilemaan, miltä homma kuulostaisi yhdessä.

Olin tuolloin ehtinyt luvata itseni pidemmälle ulkomaan työkeikalle, joten treenikokeilut saivat vielä odottaa. Asia jäi kuitenkin hautumaan ja työkeikalta palattuani, muutamien yhteisten treenien jälkeen sain kunnian ottaa vastaan bändin solistin tittelin.
Ohjelmistoa kasailtiin ja keikkoja tehtiin ”oman kylän pojat”- tyylisesti.
Kokoonpano keräsi esiintymisistä hyvää palautetta ja siitä innostuneina aloimme kaupata bändiä lähialueen tanssilavoille ja -ravintoloihin.  Palaset alkoivat olla kasassa, mutta bändiltä puuttui myyvä nimi.
Bändin ohjelmistossa oli alusta asti ollut mukana Reijo Taipaleen tuotantoa ja Helmenkalastajat kappaletta soitettiin paljon.
Kyseisestä kappaleesta sain idean bändin nimeksi. Elettiin siis vuotta 2001, kun Helmenkalastajat oli virallisesti syntynyt.

Alkuvaiheessa Helmenkalastajat keikkaili lähinnä maakunnan ja lähialueiden tanssipaikoilla, mutta innostunut porukka kasvatti nopeasti suosiotaan ja valtakunnallisten ohjelmamyyjien astuttua kuvioihin keikkamäärät lisääntyivät ja keikkamatkoihin tuli lisää pituutta.
Yhtenä alkuperäisistä perustajajäsenistä olen saanut olla Helmenkalastajissa mukana sen eri vaiheissa vuosina 2001-2004.

Se oli mukavaa ja mielenkiintoista aikaa, jota tänä päivänäkin muistelen lämmöllä! Tuo aika on tuonut mukanaan lukuisia jo vuosia kestäneitä tuttavuuksia, joista muun muassa nämä konsertissa esiintyvät herrat siitä yhtenä esimerkkinä.

**********************************
Kari Hirvonen 2002-2003
Elettiin heinäkuuta ja vuotta 2002. 
Tangomarkkinat olivat juuri päättyneet osaltani, ja sijoituin viiden parhaan joukkoon. Sain parin päivän päästä puhelun oreksterilta, joka haki solistia orkesteriinsa. Ja tuo orkesteri oli Helmenkalastajat!

Siitä alkoi aika kiivas vuosi keikkailun merkeissä mitä opiskelun ohella pystyi, eli tietenkin viikonloppuisin. Pidän tuota kyseistä aikaa erittäin tärkeänä ja opettavaisena "korkeakouluna" siitä mitä tämä työ vaatii. 
Muistelen kyseisiä "isoveljiä" ja hienoja herrasmiehiä erittäin lämpimästi ja olen kiitollinen ja onnekas, että sain tehdä keikkoja kyseissä orkesterissa. Sain myös todella hyvä eväät nuorena miehenalkuna omalle laulu-uralleni.

**********************************
Antti Ahopelto 2005-2008 
Osallistuin ensimmäisen kerran Tangomarkkinoille vuonna 2005. Saman syksynä Helmenkalastajat kiinnittivät minut solistikseen. Kolme vuotta painettiin menemään pitkin Suomea, tehtiin paljon keikkoja ja koettiin niiden myötä hienoja ja unohtumattomia hetkiä! Tämän kolmen vuoden "oppikoulun" aikana opin hyvin paljon keikkailusta ja siitä mitä se vaatii. 
Hymy huulilla niitä aikoja muistelee!

**********************************
Jarkko Järvenpää 2004-2019
Helmenkalastajien matkaan tuli liityttyä muistini mukaan 2004 vuoden paikkeilla ja matkaa taitettiin Antin kanssa muutamat vuodet myös yhtäaikaa. Monenmoisia muistoja jäi niistä ajoista. 
Vuonna 2008 Helmareilla voitettiin Vuoden viihdyttäjä -titteli ja siitä seurasi pesti suosittuun tv-ohjelmaan Kesäillan valssi. Silloin seilattiin Suomea Sprintterillä pitkin ja poikin. Välillä jopa lentokoneella, kun keikkaa oli kuin ketulla häntää. 
Vuosien varrella on mukana ollut monia hienoja muusikoita, joista myös löytynyt hyviä ystäviä. 
Matkani Helmenkalastajissa jatkui vuoteen 2019 ja jatkuu periaatteessa vieläkin, mutta oli aika pitää "pitämättömät pekkaset" ja laittaa orkesteri määräämättömälle paussille.
Siinä kohtaa ajatuksena oli, että toukokuussa jatketaan, mutta vuotta ei lukittu. 
Eli keikkavuosia on tähän mennessä kyseisen nimen alla kertynyt noin reipas 15-vuotta ja eihän sitä koskaan tiedä tuleeko niitä vielä joskus kenties lisää.

**********************************

Helmenkalastajat-konsertissa säestyksestä vastaa Pertti Jalosen Juhlaorkesteri
Pertti Jalonen - kapellimestari, basso
Mika Lilja - rummut
Petri Hatakka - koskettimet
Peter Engberg - kitara
Heikki Pohto - puhaltimet

Konsertin järjestää Gramofoni Oy yhdessä esiintyvien artistien kanssa.