Huhtikuussa Gramofonin artistirosteri kasvaa – Tervetuloa Aukusti Koivisto!

Uutiset, Yleinen

Aukusti Koivisto on tuore nuori suomalainen iskelmäartisti ja laulaja-lauluntekijä. Hän on noussut kansan tietoisuuteen radioaalloilla ahkerasti soineiden kappaleidensa kautta, ja hänen tuotantoaan on kuunneltu myös suoratoistopalveluissa jo miljoonia kertoja.

Koiviston musiikin kivijalka on suomalainen iskelmäkulttuuri, jonka päälle on liimaantunut amerikkalaisen juurimusiikin vaikutteita, josta lopputuloksena on syntynyt mielenkiintoinen, huoliteltu sekoitus uutta ja vanhaa. Intohimo perinteistä vintagehenkistä musiikkia kohtaan on hyvin selvästi kuultavissa ja Koiviston kitaravetoinen tyyli on kerännyt jo suuren yleisön ympäri maailmaa YouTuben ja Spotifyn puolella.

Aukusti Koiviston musiikkia

Tuottelias Aukusti Koivisto ei ole musiikillisesti todellakaan levännyt laakereilla, ensimmäinen albumi “Sinisen talon seinustalla” julkaistiin huhtikuussa 2019 ja se valittiin välittömästi paikallisradioiden Kuukauden levyksi. Albumin ensimmäinen single “Ikkunan takaa” on niinikään niittänyt mainetta radiokanavilla ja levyn englanninkielistä puolta edustava “White Lightning” on vastaavasti ollut menestys ulkomaisilla rockabilly-listoilla. Koiviston toinen albumi “Matkalla sinne jonnekin” julkaistiin kesäkuussa 2020 ja sekin on valittu paikallisradioiden Kuukauden levyksi. Tunnustukset ovat lämmittäneet artistin mieltä. Kakkosalbumilta laajaan radiosoittoon päätyi ruotsalaisen Weeping Willowsin kappale “Särjettyjen maa” (Broken Promise Land), jonka suomenkielisen käännöstekstin kirjoitti Kyösti Mäkimattila.

Ensimmäinen Koiviston itsensä tekemä julkaistu kappale, single “Jäädä saanhan vierelles sun” julkaistiin kesäkuussa 2021. Jatkoa seurasi helmikuussa 2022, kun Koiviston uusin single “Uuteen valoon” julkaistiin. Kaikki singlet ovat olleet menestyksiä radiokanavilla, mm. YLE Radio Suomen soittolistalla.

– “Ensimmäisen omatekemän julkaistun kappaleen vastaanotto kaikkine radiosoittoineen rohkaisi jatkamaan omien laulujen kirjoittamista. Viimeisin single “Uuteen valoon” edustaa tyylini reippaampaa puolta ja äänitteelle saatu tunnelma on mielestäni mukavan erilainen ja usvainen. Itse tehty musiikki on alkanut loksauttaa musiikkiuran palaset kohdilleen. Nyt tuntuu hyvältä”, Koivisto kertoo.

Ryhmä valmiina keikoille

Keikkarintamalle piti suunnata vahvasti 2020, mutta korona sekoitti suunnitelmat.

– ”Vuodesta 2012 alkaen olen tehnyt satoja keikkoja erilaisissa kokoonpanoissa eri rooleissa. Suurin työnantaja oli Kyösti Mäkimattila & Varjokuva, jossa työskentelin kesäpoikana / yleismiehenä vuosina 2014-2017. Viime aikoina olen äänittänyt, miksannut ja tuottanut eri projekteja VK-Studiolla.

Ensimmäinen omalla bändillä tehty keikka oli ikimuistoinen ja sen avulla tajusin, että haluan tehdä tätä enemmän. Meillä on hyvä bändi ja olemme treenanneet ohjelmistoa eli olemme hyvässä keikkakunnossa. Olen tyytyväinen, toiveikas ja utelias tulevaisuuden suhteen. Nähdään keikoilla!”, Aukusti summaa viime vuosia.

Aukusti Koiviston kokoonpanossa ovat mukana Aukusti Koivisto, laulu ja kitarat / Arttur ”AT” Teränen, kitarat ja taustalaulu / Juho Eskola, basso ja kontrabasso / Eero Sampolahti, rummut ja taustalaulu.

Ryhmän keikkakalenteria pääset jatkossa seuraamaan Gramofonin www-sivuilta.

Tervetuloa Gramofonin edustukseen Aukusti Koivisto!

Aukusti Koivisto YouTubessa.