Iloinen Joulukonsertti kiertueelle viimeistä kertaa

Uutiset

Kaksi suosittua suomalaista viihde- ja tanssiorkesteria Finlanders ja Seitsemän Seinähullua Veljestä ovat tuoneet meille iloisen joulumielen jo vuodesta 2005. Nyt on tullut aika laittaa Iloinen Joulukonsertti -kiertue pakettiin. Tuttu hulluttelu, koskettavat tunnelmapalat ja hilpeät show-henkiset ohjelmanumerot saadaan kokea viimeistä kertaa – Finlanders ja Seitsemän Seinähullua valtaavat konserttitalot vielä kerran!

Viimeinen tilaisuus nähdä Iloinen Joulukonsertti

Iloinen joulukonsertti on musiikin ammattilaisten taidonnäyte, jossa roolit ovat vaihtuneet tiuhaan tahtiin. Kiertueen vakiovierailijoina ovat olleet TV:n The Joulukalenteri -sarjasta tutut rakastetut hahmot Olli (Seppo Korjus) ja Kerttu Santanen (Raimo Smedberg) sekä salaperäinen Pentti (Kari Lehtomäki). Trio on seikkaillut läpi vuosien ajankohtaisten asioiden parissa. Tänä vuonna Santaset ovat muuttamassa vanhainkotiin. Mielenkiinnolla voidaan odottaa heidän muuttoaan ja koko tiimin uusia kujeita, sillä kiertueen käsikirjoituksesta vastaa tunnettu pakinoitsija-kirjailija-käsikirjoittaja Seppo Ahti. Ohjauksesta ja koreografiasta vastaa, jo vuodesta 2007 asti Iloinen joulukonsertti -tiimin kanssa loistavaa yhteistyötä tehnyt, Tiina Brännare.

Iloiset joulukiertueet muistoissa

Tutulla iloisen hullulla sabluunalla on virittäydytty joulun tunnelmaan jo vuosia. Ilmassa on pienoista haikeutta, kun kiertuereki pakataan viimeistä kertaa. Finlandersin alkuperäisjäsen Aarne Hartelin muistelee kiertuevuosia.

On tietysti haikeaa, tulla ”polun päähän” siinä suhteessa, että vuodesta 2005 jokaisen vuoden joulunodotusaikana olen tottunut kiertämään Suomea melkeinpä saman porukan kanssa (Seinähullut ja oma bändi) ja siitä jäänyt sitten perheen pariin joulunviettoon.

Seinähulluista ja heidän perheenjäsenistäänkin on tullut läheisiä kavereita, joista ainakaan osaa ei muutoin vuoden aikana juurikaan näe kuin kyseisen konserttikiertueen merkeissä. Runsaan parin viikon yhdessäolon aikana on kerran vuodessa jaettu niin ilot kuin surutkin ja nyt tämä traditio on jäämässä taakse.

Vaan eteenpäin, sanoi mummo lumessa.

Tämän vuotiseen joulukonserttiin on tietysti näin ollen koottu parhaita laulu- ja sketsinumeroita vuosien varrelta, sekä uuden uusia hauskoja sketsejä unohtamatta pelleily- ja koreografianumeroita totuttuun tapaan, joten hauskasta meiningistä ei tingitä.

On mahtipontista neljän tenorin toivelaulunumeroa (Oi jouluyö), sekä eteerisen kaunista instrumentaalimusiikkia (Walking In The Air). Isoissa bigband-numeroissa pääsee puhallinsoitinten koko kirjo ja komeus oikeuksiinsa…naistrio käy kuuleman mukaan näyttäytymässä.

Iloisen joulun lähettiläinä nähdään Jussi Lammela, Aarne Hartelin, Kari Lehtomäki, Lasse Paasikko, Timo Pelander, Pasi Ketola, Risto Purhonen, Raimo Smedberg, Seppo Korjus, Reijo ”Takku” Ylinen ja Arto Hyötyläinen.

– Tervetuloa sankoin joukoon viimeiseen Iloiseen Joulukonserttiin, ja kuten Jussi konsertissa kauniin herkästi laulaen julistaa ‘’Tulkoon joulu!’’, Aarne jatkaa.

Iloinen Joulukonserttikiertue 2017

pe 17.11. Turku, Konserttitalo
la 18.11. Hämeenlinna, Verkatehdas
la 2.12. Järvenpää, Järvenpää-talo
la 9.12. Pori, Promenadikeskus
pe 15.12. Rauma, Rauma-sali
la 16.12. Kuopio, Musiikkikeskus

Konsertit klo 19 – Liput 42,- / 42,50
TICKETMASTER (LIPPUPALVELU): Hämeenlinna, Pori
LIPPUPISTE: Turku, Järvenpää, Kuopio, Rauma
Tapahtumaliput myös R-kioskilta! www.r-kioski.fi/palvelut/tapahtumaliput/

Yhteistuotanto: Gramofoni Oy ja Finlanders