Jälleen on Sinitaivas-kiertueen aika!

Uutiset

Superhelteinen kesä taittuu syksyyn ja jälleen lokakuussa on aika pitkät perinteet omaavalle Sinitaivas-konserttikiertueelle. Vuosittain vaihtuvalla kokoonpanolla ja monipuolisella sisällöllään konsertti tarjoaa tänäkin vuonna viihdyttävän kokonaisuuden. Sinitaivas-kiertuetta voi helposti kuvata musiikin sävyttämäksi löytöretkeksi, joka vie kuulijat uusien laulujen lähteille ja tarjoaa samalla löytöpaikan vanhempien, tuttujen kappaleiden ystäville.

Kesällä valitut uudet tangokuninkaalliset ovat kiertäneet yhdessä tiiviiseen tahtiin maamme huvipaikkoja. Lokakuussa on vuorossa Sinitaivas.

Sinitaivas on konsertti, jota yleisö osaa jo odottaa. Konserttikiertueen ohjelmisto huokuu iloista ja reipasta musiikkia.

 – Konserteissa on aina oma tenhonsa. Juuri ennen musiikin alkua kuulee, kuinka yleisö hiljenee ja valmistautuu tulevaan. Siinä lyhyessä hetkessä, ennen konsertin alkua, on minulle jotain taianomaista.

Menneenä kesänä ja syksynä lavoilla kohtaamani ihmiset ovat painuneet mieleen syvästi. Nyt konserteissa on varmasti mukana ihmisiä, jotka eivät lavoilla tapaa käydä. On ilo, että saan esittää musiikkia mahdollisimman laajalle yleisölle. Oma tehtäväni on saada ihmiset voimaan hyvin, ynnäilee hallitseva tangokuningas Jarno Kokko.

Kesäkuussa koko Suomen tuntema iskelmätähti Lea Laven täytti 70-vuotta ja Sinitaivaalla onkin kunnia saada hänet mukaan tänä vuonna. Lean uran alkuvaiheet sijoittuvat 1960-luvulle. Vuosiin mahtuu tuhansia keikkoja, satoja lauluja, Syksyn Sävel -voittoja, konserttikiertueita, monia menestyneitä levyjä, tunnustuksia ja palkintoja. Saana Sassali nimeää Lean idolikseen ja kertoo;

– Innokkaat ja odottavat tunnelmat. Ilo päästä kiertämään Suomea niin hienolla porukalla. On myös unelmien täyttymys päästä samalle lavalle idolini Lea Lavenin kanssa.

Tämän vuoden alussa kaksi energistä ja valovoimaista tangokuningasta Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen löivät voimavaransa yhteen. Syntyi yhteisiä levytyksiä ja keikkoja – nyt kaksikko nähdään myös samalla konserttiareenalla.

– On varsin mukava tuoda esille myöskin meidän “uutta lastamme”, eli Marko & Jukka -duoa. Kesän alusta saakkaa olemme Jukan (ja myös konserteissa mukana olevan Jackpot-orkesterin) kanssa kiertäneet tanssilavoja ja tanssiravintoloita sekä erilaisia tapahtumia. Kansa on ottanut meidän uutuuskokoonpanon mukavasti vastaan ja uskallan sanoa, että tässä paketissa 1 + 1 on todellakin enemmän kuin kaksi, hehkuttaa Marko Maunuksela.

Sinitaivas alkaa Porin Promenadikeskuksestaa 5. lokakuuta.
__________

Esiintyjinä:
– Tangokuningatar 2018 Saana Sassali ja Tangokuningas 2018 Jarno Kokko
Lea Laven
Marko Maunuksela
Jukka Hallikainen
Säestyksestä vastaa Jackpot-orkesteri
vahvistuksenaan Jessica Uussaari
kapellimestari Taisto Lunkka

Kiertuepaikat / lipunmyynnit:

pe 5.10. klo 19 Pori, Promenadikeskus
Lipunmyynti: Ticketmaster

la 6.10. klo 18 Turku, Konserttitalo
Lipunmyynti: Lippupiste

su 7.10. klo 18 Järvenpää, Järvenpää-talo
Lipunmyynti: Lippupiste

pe 12.10. klo 19 Lahti, Sibeliustalo
Lipunmyynti: Lippupiste

la 13.10. klo 18 Hämeenlinna, Verkatehdas
Lipunmyynti: Ticketmaster

su 14.10. klo 18 Kuopio, Musiikkikeskus
Lipunmyynti: Lippupiste

Liput alk. 42 e
Konsertin kesto n. 2 h 20 min. sis. väliajan

(Muutokset mahdollisia)