Johanna Pakonen: Lähde mukaan kevään Laivatanssit -risteilylle!

Uutiset

Tässä jutussa pureudutaan aiheeseen, kuinka Laivatanssit ovat muodostuneet Johanna Pakosen jutuksi ja erittäin suosituksi risteilyksi.

Johanna on tuttu kasvo monilta risteilyiltä, niin laulajana kuin tanssinopettajanakin.
– Aloitin tanssiurheiluharrastuksen jo 1980-luvun alussa ja harrastin kilpatanssia aina 1990-luvun puolivälin tienoille saakka. Sen jälkeen 2000-luvun alussa tutustuin töiden myötä seuratanssikulttuuriin ja lajeihin. Pikkuhiljaa pääsin jyvälle myös sosiaalitanssin saloihin. Koska oma musiikillinen taustani ja osaaminen on erittäin monipuolista ja vahvaa, päätin kouluttautua tanssinopettajaksi. Vuonna 2013 suoritin onnistuneen tutkinnon STOL:lle. Siitä lähtien olen kouluttanut mm. lavatanssien ja tangon kisapareja, muusikoita ja pienryhmiä, Johanna kertoo.

Laivatanssit on pyörinyt M/S Baltic Princessillä jo lähes kymmenen vuoden ajan. 

– Kun kuusi vuotta sitten pääsin kokeilemaan siipiäni tuoreena tanssinopettajana, pystyin samalla kehittämään Laivatanssit-konseptia tehokkaammaksi ja asiakaslähtöisemmäksi, tuoden aina kulloisenkin risteilyn esiintyjien musiikin osaksi tanssinopetusta ja tiivistämällä opetustunnin yhdeksi pidemmäksi ajaksi. Opettelemme aina kulloisenkin lajin alkeet ja joskus saatamme tutustua uusiin trendilajeihin, asiakkaiden pyyntöjä kuunnellen, Johanna jatkaa.

Vuositasolla Baltic Princessin Laivatanssit-risteilyjä on n. 12 lähtöä. Lähdöt ovat keskiviikkoiltaisin Turusta. Tanssinopetus tapahtuu aina paluumatkalla eli torstai-iltapäivänä. Mikäli olet picnicillä, ehdit myös osallistua tanssitunnille, koska opetustuokio alkaa klo 15.30. Tunnin jälkeen päästään harjoittelemaan livemusiikin tahtiin oppeja laivan toisessa päässä, Starlight Palacessa, jossa Laivatanssien artistit ja bändit esiintyvät lähes laivan satamaan tuloon saakka. 

– Laivatansseissa on aina kaksi ohjaajaa/opettajaa, minun lisäkseni assarini, opettaja-opiskelija Sini, joka on ohjannut rinnallani jo nelisen vuotta. Sinillä on pitkä ja monipuolinen tanssitausta seuratanssien puolella ja hänen musiikillinen näkemyksensä on erittäin ajantasaista, hänen seuratessa useita maan kärkipään tanssibändejä ja -artisteja lähes viikottain. Laivatansseissa et tarvitse omaa paria, sillä laivalla sujuu myös parinvaihtorinki, jolloin kaikki pääsee tanssimaan vuorollaan kaikkien kanssa. Toki, jos olet liikkeellä pariskuntana ja haluat ehdottomasti tanssia vain oman kumppanisi kanssa, se on todellakin mahdollista. Parinvaihtorinkiin ei ole pakko osallistua. Iskelmä-baarissa, jossa Laivatanssit-tanssikurssi tapahtuu, on runsaasti tilaa harjoitella. Jollet uskaltaudu heti mukaan tunnille, voit vaikka ottaa juoman baaritiskiltä ja istahtaa katselemaan tunnin kulkua kaikessa rauhassa. Voit liittyä joukkoon kesken tunnin tai osallistua vaikka seuraavalla reissulla! Meillä on aina erittäin viihteellinen ja rento meininki tunnilla, kuitenkin niin, että ammattimainen opetus ei kärsi, Johanna tarkentaa. 

Lähde mukaan kevään Baltic Princessin Laivatanssit -risteilylle!

Ke 13.2. Juhamatti & Rosalie ja Souvarit
Ke 6.3. Lea Laven yhtyeineen ja Mikko Mäkeläinen & Myrskylyhty
Ke 27.3. Finlanders ja Marita Taavitsainen & Koivu
Ke 17.4. Teuvo Oinas & Kiintotähti ja Maria Tyyster & Rodeo
Ke 8.5. Sinitaivas, Leif Lindeman & Amore

(muutokset mahdollisia)