Johanna Pakosen uutuus – Muistojeni tango julk. 25.1.2019

Uutiset

Johanna Pakonen on käynyt studiolla ja tarjoilee nyt kuultavaksi tangoa!

Johanna on tullut suurelle yleisölle tutuksi niin lukuisten keikkojen kuin konserttienkin kautta ja hänet muistetaan hyvin Tangokuningattarena (2002). Johanna voitti ensimmäisen laulukilpailunsa 1997 ja 2017 Johanna viettikin laulajauransa juhlavuotta, jonka kunniaksi julkaistiin hänen ensimmäinen musiikkivideonsa – Lauluja uran varrelta sisältävä biisipotpuri HittiMedley 2017. Nyt on uuden sinkun aika – Muistojeni tango.

– Halusin levyttää pitkästä aikaa tangoa ja vähän sellaisella oman tyylisellä twistillä. Edellisestä tangolevytyksestä on aikaa jo kahdeksan vuotta. Silloin ihastuin etenkin argentiinalaisen tangon vivahteisiin sekä laulussa, että soitannollisesti. Ajatus siitä, että tangoa voi esittää yleisen saksalaisen marssitangon tai perinteisen bequine-tyylisen tangon lisäksi myös hyvin kevyesti ja uiden kappaleen päällä ja mukana, toi itselleni aivan uusia ulottuvuuksia tangon käsittelyyn laulannallisesti, soitannollisesti ja myös tanssillisesti. Ennätin kuutisen vuotta sitten kouluttautua tanssinopettajaksi ja olen kouluttanut etenkin tangon tanssijoita siihen, miten kuunnella ja tulkita musiikkia. Myös tämä on antanut omaan esiintymiseen, lauluun ja tulkintaan uusia sävyjä. Haluan omalta osaltani olla vaikuttamassa siihen, että saamme säilytettyä ja jatkuvuutta tälle ainutlaatuiselle lavatanssi- ja musiikkikulttuurille, mikä meillä Suomessa on. Suomi-iskelmä ja sen esittäjät ovat täyttäneet lähes aina radiosoittolistat ja tähdittänyt kaikenlaisia tv-ohjelmia. On harmillista, että hetkellisesti on menossa aikakausi, kun emme kuulu tuohon joukkoon ja iskelmämusiikin käsite on muuttunut aika laajaksi. Mutta, en usko tämän vaikutuksen jatkuvan kovin kauaa ja pian saamme taas nauttia iskelmä- ja tanssimusiikista myös radioaalloilla, sekä nähdä taiteilijoita myös televisiossa, lava- ja tanssipaikkojen lisäksi. Tämä uusi noste vaikuttaa myös suoranaisesti tanssipaikkojen kävijämääriin, joten uskon ja toivon, että pystymme yhdessä kulkemaan läpi tämän kivikkoisemman aikakauden, Johanna kuvailee.

Miksi juuri tämä tango? 
– Olen kuullut tämän ensimmäisen kerran tietoisesti 1999 Tangomarkkinoiden semifinaalikappaleita harjoitellessani ja tämä on pyörinyt päässäni lähes päivittäin siitä lähtien. Syytä en osaa selittää sen kummemmin, kuin että melodiakulussa on jotain kiehtovaa ja teksti on todella kaunis ja koskettava. Ajattelin, että pyydän suuresti ihailemaani ja kunnioittamaani kapellimestari Jouni Hannulaa sovittamaan tästä minun näköiseni version. Olemme työskennelleet yhdessä pitkän tovin ja tunteneet toisemme jo parin vuosikymmenen ajan, Johanna jatkaa.

MUISTOJENI TANGO 2’52  Kuuntele Spotifyssa

Säv. Reino Markkula
San. Saukki
Sov. Jouni Hannula, Simo Koho
Kustannus: Warner Chappell 
Music Finland

Tango Orquesta Fantástica
Jouni Hannula – basso 
Samuli Jokinen – harmonikka
Simo Koho – piano, puuperkussio
Ville Koponen – viulu
Jani Luoma – kitara 

Äänitys, miksaus ja tuotanto: Simo Koho / Simo Koho Music
Masterointi: Minerva Pappi / Waudio
Tuottaja: Desire Music Oy
Layout: Titta Holanne

 P  2018 GRF-Records / GRFCD-52      
© Gramofoni Oy