Jorma Kääriäisen konserttikiertue starttaa tänään

Uutiset

”Mahtava tunne startata pitkälle kiertueelle, kun jo heti ensimmäinen konsertti on loppuunmyyty…”

Samettiäänisen veteraaniviihdyttäjä Jorma Kääriäisen mittava syyskiertue ”Nyt tai ei koskaan starttaa loppuunmyydystä Hyvinkääsalista tänään, 25. päivä lokakuuta. Kääriäinen juhlii 23 konserttia käsittävän kiertueen merkeissä 40 vuotta kestänyttä uraansa. Kiertueen finaali nähdään Helsingin Kulttuuritalolla 5. päivä joulukuuta.
–       No onhan se ihan mahtava tunne startata pitkälle kiertueelle, kun jo heti ensimmäinen konsertti on loppuunmyyty! Toivottavasti sama tahti jatkuu koko syksyn, Jorma sanoo toiveikkaana.

Vuoden 2015 jälkeen Jorma on keikkaillut  kovan luokan ammattimuusikoista koostuvan Yhden tähden orkesterin kanssa. Kääriäinen luottaa laadukkaasti esitetyn musiikin voimaan.
–       Olen tottunut esiintymään sellaisten muusikoiden kanssa, joihin voin luottaa ja joiden ammattitaitoon voin tukeutua. Tällä kiertueella kitaraa soittavat Jari ”Heinä” Nieminen – ensimmäisissä konserteissa Jaria tosin tuuraa Juha Björninen – ja Juha Lanu, kosketinsoittimia Seppo Helin, bassoa Kari Vehkaluoto ja rumpuja Esa Parikka. Kokeneita ja ansioituneita muusikkoja koko joukko.

Konserttiohjelmisto koostuu rakastetuista klassikoista
Syksyn konserteissa Jorma esittää tuttuja kappaleita niin soololevyiltään kuin Jorma Kääriäisen ja Agentsin yhteistuotannosta. Tuttuihin suomen- ja englanninkielisiin klassikkokappaleisiin perustuvaan ohjelmistoon sisältyy rutkasti muistoja ja tunteita. Konsertissa kuullaan muun muassa seuraavat laulut: ”Paratiisi”, ”Moskovan valot”, ”Blue Suede Shoes”, ”All Shook Up”, ”Tie jatkuu äärettömiin (-Wichita Lineman-), ”Vihreät niityt”, ”Päivänsäde ja menninkäinen”, ”Spanish Eyes”, ”Päivin öin”, ”Valot”, ”Antaudun”, ”Burning Love”, ”Illan varjoon himmeään” ja ”My Way”. 
–     Minulle on onneksi näiden uravuosien aikana kertynyt paljon materiaalia, mistä valita. Vanhempaa ja uudempaa tuotantoa, Agentsin aikaisia hittejä ja – tietysti ikisuosikki Elvistä. Se on selvä! On oikeastaan ihan sama, mitä musiikkia minä esitän, niin rokkarihan minä pohjimmiltani olen. Kyllähän se äänessä kuuluu ja tyylissä näkyy”, Jorma toteaa.

Agents ja Laulava sydän –tv-ohjelma siivittivät Jorman uraa
Siviilin pääsyn jälkeen Jorma keikkaili useissa eri kokoonpanoissa niin lavoilla, ravintoloissa kuin Ruotsin laivoillakin kunnes kitaristi Esa Pulliainenelokuussa 1992 soitti tärkeän puhelun.
–       Esa soitti, pyysi palaveriin ja tarjosi solistin paikkaa Topi Sorsakosken seuraajana Agents-yhtyeen riveissä. Olihan se kova juttu! Ei siinä paljon tarvinnut asiaa miettiä, Jorma muistelee.
Agents & Jorma Kääriäisen ensimmäinen yhteinen albumi oli vuonna 1995 julkaistu ”Agents forever”. Ensimmäinen kultalevy tuli albumilla ”Agents is more!” kolmisen vuotta myöhemmin. Yhteisistä hiteistä muistetaan muun muassa ”Antaudun”, ”Pikku Mona”, ”Moskovan valot”, ”Salainen rakkaus”, ”Päivin öin”, ”Sinä vain”, ”Valot”, ”Muistan kesän” ja ”Olen syytön”.
Lopullinen läpimurto koko kansan sydämiin tapahtui suositun ”Laulava sydän” –tv-musiikkiohjelman vauhdittamana, jota vuodesta 1998 vuoteen 2002 esitettiin TV2-kanavalla. Ohjelmassa nähtiin artistilegendoihin pohjautuvia musiikkiteemoja kuten The Beatles, Juice Leskinen ja Rauli Badding Somerjoki. Taustayhtyeenä oli Agents & Jorma Kääriäinen.
Vuonna 2006 Agentsin ja Jorman lähes 15 vuotta kestänyt yhteistyö kuitenkin päättyi, jonka jälkeen Kääriäinen lauloi arvostetun Riku Niemi Orchestra – RNO:n vakituisena solistina vuosina 2006 – 2013..

Vuoden 2015 jälkeen Jorma on keikkaillut  kovan luokan ammattimuusikoista koostuvan Yhden tähden orkesterin kanssa. Kääriäisen viimeisin julkaisu on albumi nimeltä ”Jorma” maaliskuulta 2018. Uusi albumi ”Nyt tai ei koskaan Vol 1” ilmestyi tänään 25.10. ja on ostettavissa kiertueelta ja verkkokaupasta.

KIERTUEOHJELMA
Pe 25.10.       Hyvinkääsali, Hyvinkää – LOPPUUNMYYTY!
La 26.10.       Promenadi, Pori
Su 27.10.      Konserttitalo, Turku
To 31.10.       Teatteri Provinssi, Salo
Pe 01.11.       Lappeenrantasali, Lappeenranta
La 02.11.       Kuusankoskitalo, Kouvola
Su 03.11.      Järvenpäätalo, Järvenpää
Pe 15.11.       Tapiolasali, Espoo
La 16.11.       Raumasali, Rauma
Su 17.11.      Paviljonki, Jyväskylä
To 21.11.       Kulttuuritalo Virta, Imatra
Pe 22.11.       Savonlinnasali, Savonlinna
La 23.11.       Carelia-sali, Joensuu
Su 24.11.      Verkatehdas, Hämeenlinna
Ke 27.11.       Kuusamotalo, Kuusamo
To 28.11.       Kulttuurikeskus Akustiikka, Ylivieska
Pe 29.11.       Raahesali, Raahe
La 30.11.       Madetojasali, Oulu
Su 01.12.      Sibeliustalo, Lahti
Ma 02.12.      Tamperetalo, Tampere
Ti 03.12.        Risto Ryti –sali, Huittinen
Ke 04.12.       Mikaelisali, Mikkeli
To 05.12.       Kulttuuritalo, Helsinki
Konsertit alkavat kello 19.00. Ovet auki kello 18.00.
Konsertin kesto on noin 2,5 tuntia. Konserteissa on väliaika.


Liput:
Lippujen ennakkomyynti alkaa 30.5.2019 kello 9.00.
Liput alkaen 34,90 euroa (sis. kulut).
www.ticketmaster.fi ja www.lippu.fi

Yhteystiedot:
Lehdistöpäällikkö: Lasse Norres, lasse@norres.fi
Tapahtumajärjestelyt: RH-Entertainment Oy, Marko Riihelä, marko@prodisco.fi  ja Gramofoni Oy, Toni Nuotio, toni.nuotio@gramofoni.fi