Jorma Uotiselta uusi, koskettava musiikkivideo Toive kaikilla sama

Uutiset

Jorma Uotinen on suurelle yleisölle ikuisesti tuttu tanssitaiteilijana, mutta mies on taiteen kameleonttina osannut luoda ympärilleen varsin monivivahteisen viihteellisen areenan. Näkyvyys, mielenkiintoisuus ja yhteys yleisöön on muuntunut vuosien varrella aina uudeksi kiehtovaksi kokonaisuudeksi.

Syksyllä 2016 Jorma nähtiin pitkät perinteet omaavalla Sinitaivas-konserttikiertueella, jossa Jorma hienoilla tulkinnoillaan pystyi välittämään sielunmaisemaansa jälleen uudelle yleisölle. Tulkinta on omaa luokkansa ja teksteissä on syvällistä sanomaa. Musiikin vaikutus tuntuu iholla. Esityksistä huokuu vahva läsnäolo ja äänen väri kietoo kuulijan hellään syleilyyn.

Taiteilija Uotinen on työssään aina suurella sydämellä mukana. Uusinta koskettavaa musiikkia edustaa Toive kaikilla sama (säv./san. Sirkka-Liisa Sass), johon on työstetty myös musiikkivideo.

Olen tuntenut säveltäjä-sanoittaja Sirkka-Liisa Sassin jo vuosia. Kiinnostuin hänen teksteistään Anneli Saariston Kaksi sielua -albumilla. Niiden selkeät, puhuttelevat viestit antavat aina ajattelemista ja pakottavat kuulijan tarkastamaan omia asenteitaan elämän ilmiöihin. Lauluissa on särmää, ironiaa ja huumoriakin.

Toive kaikilla sama on ollut ohjelmistossani satunnaisesti muutamia vuosia. Mutta kesällä 2016 lauloin sen ilman säestystä Suomi Areenan tilaisuudessa Porissa. Yleisö liikuttui ja ymmärsin, että tässä laulun syvä viesti koskettaa meitä kaikkia. Niin syntyi ajatus levyttää tämä laulu. Toiminnan naisena Sirkka-Liisa ryhtyi hankkimaan tekijät ja prosessi käynnistyi.

Tulkinnasssani pyrin aina tunteen välittämiseen ja äänessä saa kuulua särö, ihmisen keskeneräisyys. En voisi kuvitellakaan, että ääntäni koneellisesti puhdistettaisiin, kuvailee Jorma Uotinen.

Katso: JORMA UOTINEN – TOIVE KAIKILLA SAMA

Toive kaikilla sama -musiikkivideo

Laulu: Jorma Uotinen
Sävellys ja sanoitus: Sirkka-Liisa Sass
Videon käsikirjoitus ja ohjaus: Tomi Lindblom, Visual Media Productions Oy
Videon kuvaus ja editointi: Pasi Pelkonen, Fiktive Media Oy
Musiikin sovitus: Hannu Pikkarainen ja Panu Syrjänen
Muusikot:
Erik Siikasaari: kontrabasso
Petri Ikkelä: bandoneon
Panu Syrjänen: puhaltimet
Hannu Pikkarainen: kitarat ja rummut