Juhamatilta uusi musiikkivideo

Uutiset, Yleinen

Jo 1970-luvulla levytysuransa aloittanut Juhamatti on laulanut yleisön sydämiin monta hittiä kuten Fanny Fanny, Volga, Pieni ja lämpöinen, Voitko unohtaa, Vain yksi yö…Tänään on julkaisussa uusi musiikkivideo ”Elämä on hyvä”, jota on kuvattu Isossakyrössä ja Lapualla. Videolla Juhamatti laulaa, Pirkko ja Kari Manu tanssivat ja eläytyvät tunnelmaan. Hidastempoinen video sopii hyvin kappaleen yleisfiilikseen. Videon säv. Marko Lapiolahti, san. Juho Rintarunsala ja sov. Markku Anttila, Niklas Nylund. Katso video tästä: https://www.youtube.com/watch?v=PX9eZKdJufk

Lisäksi tänään – 7.1.2022 julkaistaan suoratoistopalveluissa Juhamatin 18. studioalbumi ”Elämä on hyvä”.

Juhamatti on aina pyrkinyt uudistumaan ja elämään ajassa, kuitenkin kunnioittaen laajaa kuulijakuntaansa. Hän on uransa aikana levyttäen paljon iskelmä- ja tanssimusiikkia ja kutsuu uusinta albumiaan hyvän mielen aikuispopiksi.

Kysyimme Juhamatilta kuulumisia tammikuussa 2022.

”Jos vaikka lähdetään liikkeelle vuodesta 2020. Se oli suunniteltu juhlavuodekseni, sillä täytin tuolloin 70 vuotta. Keikkakalenterissa oli ”Elämä on hyvä” -nimellä juhlakonserttikiertue, johon teimme silloisen yhtyeeni Rosalien kanssa kovasti hommia biisien suhteen. Ensimmäinen konsertti 7. maaliskuuta Härmän kylpylässä meni mukavasti. Väkeä oli ja valtavan hyvä tunnelma. Ei mennyt kuin muutama päivä ja maailmanlaajuinen koronapandemia sekoitti kaiken. Monta konserttia jouduttiin perumaan. Juhlavuoden teemanimellä ehti kuitenkin ilmestyä myös soololevy ja kirja. Näillä näkymin tämä juhlavuoden albumi on minun viimeinen levyni.

Heti ensimmäisen koronakesän aikana aloin miettiä, voisinko tehdä videon ”Elämä on hyvä” -laulusta. Lapiolahden Markon kanssa otettiin jotain otoksia hetimmiten ja jatkettiin 2021. Video on tällainen herkkä, joka pistää miettimään ihmisen elämää, sillä kyllä se vanhuus tulee kaikille jossain vaiheessa.”

Musiikki on Juhamatille tärkeää. Se on ollut läsnä hänen elämässään pikkupojasta asti, eikä sitä voi koskaan niin vaan lopettaa.

– ”Totta. Olenkin tässä viime aikoina tehnyt myös muutaman oman sävellyksen, kun tätä luppoaikaa on ollut riitämiin. Kolme laulua julkaisen sinkku kerrallaan. Ensimmäisen julkaisu saattaa osua syksyyn.

Uuden yhtyeeni Yötaivaan kanssa tulen tekemään keikkoja ja myös ”Elämä on hyvä kauneimmat rakkauslaulut” -nimellä konsertteja pianisti Rami Loukolan kanssa. Kaikki ei mennyt aikanaan suunnitelmien mukaan synttärivuonna, mutta kyllä tästä kuitenkin vielä noustaan!

Toivon kaikille suomalaisille kestämistä tämän koronan suhteen. Uskon musiikin antavan voimaa meille kaikille. Yhdessä toimimalla me selätämme tämän pahuksen koronan. Kaikille oikein hyvää alkanutta uutta vuotta!”, Juhamatti jatkaa.

Levyä ja elämänkertakirjaa voi tilata osoitteesta https://www.juhamatti.fi