Juhlan aika – Eija Kantola valittiin Tangokuningattareksi 30 vuotta sitten

Uutiset, Yleinen

Vuoden 1992 Tangokuningatar Eija Kantola on ollut jo pitkään kotimaisen iskelmätaivaan kestosuosikki. Musiikki on kuulunut elämään lapsuudesta asti – ensimmäisen bändinkin hän perusti jo 14-vuotiaana. Eija kouluttautui kuitenkin sairaanhoitajaksi, mutta Tangokuningattareksi valinta muutti suunnan ja mullisti koko elämän. Loppu onkin historiaa – siitä lähtien Eija on laulanut ammatikseen.

Viihdemaailma on tullut tutuksi ja ura on kuljettanut niin huvipaikoille, konserttiareenoille kuin erikoisesiintymisiin – kilpailuja unohtamatta. Eija on palkittu monipuolisesta urasta ja taitavista tulkinnoistaan Kullervo Linna -palkinnolla 2015. Palkinto myönnetään tunnustuksena ansioista kotimaisessa viihdemusiikissa.

– “Tärkeitä tapahtumia urallani ovat olleet mm. menestys Seinäjoen Tangomarkkinoilla, Syksyn Sävelen voitto (v. 1994) laululla Yön hiljaisuus ja Suomen Euroviisukarsintojen 2. sija laululla Rakkauden kirja”, Eija tähdentää.

Eijalle vuosi 2022 on 30-v. juhlan aika

Eija on julkaissut kaikkiaan 20 pitkäsoittoa, joista uusin 9.7.2021 ilmestynyt ”Kipinä” – ko. päivänä tuli kuluneeksi tasan 29 vuotta Eijan valinnasta Tangokuningattareksi ja tuota ikimuistoista hetkeä juhlisti uusi albumi. Eija Kantolan Kipinä-albumi valittiin heinäkuun 2021 kuukauden levyksi.

Toukokuun 6. päivä 2022 julkaistiin Eijan ja Kyösti Mäkimattilan digisingle ”Sinä teet minut ehjäksi” kaikilla digialustoilla.

Vuosi 2022 on Eijan virallinen 30-v. taiteilijajuhla, jota juhlistaa Sata suudelmaa -juhlakonserttikiertue. Kiertue vierailee syyskuussa Porissa, Mikkelissä, Tampereella ja Hyvinkäällä. Sata suudelmaa -juhlakiertueesta lisää täällä: http://www.gramofoni.fi/sata-suudelmaa-konsertti/

On tullut aika juhlistaa näitä hienoja pyöreitä vuosia ja koota yhteen suosituimmat laulut uran varrelta. Konsertissa nähdään myös vierailijoita.

”Se, että olen saanut esiintyä ja laulaa ammatikseni jo 30 vuoden ajan, on mulle tosi iso juttu! Ihmisten hymyilevät kasvot ja kannustava palaute ovat tämän ammatin suola. Ja tietysti ammattitaitoinen Omega-bändi. Ilman sitä en olisi mitään! Haluan juhlistaa tätä kaikkea yleisöni ja bändini kanssa syyskuussa neljällä paikkakunnalla juhlakonserttien merkeissä. Näihin 30 vuoteen on sisältynyt niin paljon – satojatuhansia kilometrejä autossa istumista, roudaamista, odottelua, harjoittelua, valvomista, onnistumista ja aplodeja.

Olen ollut onnekas, että olen saanut laulettavakseni monia hienoja kappaleita. Näistä suosituimmat tullaan kuulemaan konserteissa. Koska olen tehnyt vuosien varrella paljon yhteistyötä eri artistien kanssa, myös juhlakonserteissani nähdään minulle rakkaita vierailijoita. Lämpimästi tervetuloa juhlimaan kanssani syksyllä”, Eija pohtii juhlavuottaan.

Omega-orkesteri on ollut Eijan säestäjänä jo vuodesta 1988 ja myös konserttikiertueella mukana. Juhlakokoonpanossa ovat mukana Jouni Hannula – basso, laulu / Jani Leskinen – rummut ja perkussiot / Jani Luoma – kitarat, huuliharppu ja laulu / Simo Koho – koskettimet, haitari ja laulu / Pekka Kuorikoski – kosketinsoittimet, viulu ja laulu sekä Heikki Pohto – puhaltimet ja laulu.