Kaija Lustila käynnistää vuoden uudella Yksin-sinkulla, -musiikkivideolla ja Suomalainen Tango -konserttikiertueella

Uutiset

Suomen huvipaikoilla jo yli 30 vuotta esiintynyt pitkän linjan tanssi-iskelmäartisti Kaija Lustila loi tavaramerkkinsä Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailussa 2009 esittämästään Näiden tähtien alla -laulusta. Yleisö toivoi kovasti Kaijalta uutta musiikkia ja kaikessa rauhassa sitä onkin työstetty. Vuonna 2018 julkaistiin maistiaisina vauhdikas Tule mun luo (säv. / san. Aki Sirkesalo). Nyt vuoden 2020 alkuun saadaan lisää uutta musiikkia, kun perjantaina 24. tammikuuta on julkaisuvuorossa single Yksin, lohkaisuna tulevalta pitkäsoitolta. Laadusta ei tingitty tälläkään kertaa sillä asialla ovat olleet Suomen ykkösmuusikot sekä äänittäjänä Toni Nuotio. Helmikuun puolella julkaisuun tulee kokonainen albumi – Kaija Lustila Parhaat.

– Kappale on Carola Standertskjöldin v. 1972 ensilevyttämä upea balladi, jonka on säveltänyt Nacke Johansson ja teksti on Vexi Salmen. Lauluun hienon uuden sovituksen on tehnyt Jari Puhakka. Tämä kyseinen kappale on jo pitkään kypsynyt ajatuksissani niin että haluaisin sen levyttää, olenhan sitä laulua esittänyt keikoillani ja siitä tykätään paljon. Ajankohta tälle tuntui nyt oikealta ja tässä se nyt on kaikkien kuultavana ja tanssittavana, Kaija hehkuttaa.

Yksin-kappale herätti heti suuria tunteita ja uusia ideoita. Tällä kertaa päätettiin kokeilla myös musiikkivideon tekemistä.

– Halusin tehdä videon mahdollisimman neutraalisti ja uskottavasti. Oikea kuvauspaikka sille löytyi meren rannalla, upealla Fuerteventuran saarella Espanjassa, Kaija kuvailee.

Katso video tästä.

Maaliskuussa Kaija on mukana Suomalainen Tango -konserttikiertueella, jolla kurkistellaan suomalaisen tangon juurille, sen aarrearkkuun. Konsertissa kuullaan ne ikimuistoiset suomalaiset tangot, jotka ovat juurtuneet vuosikymmenien aikana suomalaisten sieluihin ja sydämiin: http://www.gramofoni.fi/suomalainen-tango-konsertti

Kaijan keikkakalenteri.

YKSIN 3’00 YouTube Spotify
FIGRF2000001
Säv. Nacke Johansson
San. Vexi Salmi
Sov. Jari Puhakka

Äänitys ja miksaus: Toni Nuotio / GRF-Studio
Masterointi: Henkka Niemistö / Chartmakers EAST
Tuottaja: Jari Puhakka
Julkaisija: Gramofoni Oy
Kaijan kuvaaja: Tom Lahti / FoTom
Layout: Titta Holanne

© GRF-RECORDS
p 2020 GRF-RECORDS / GRFCD-76