Katja Karisukilta julk. 28.4. kesähitti ”Lav juu”

Uutiset, Yleinen

Tulevan kesän lämpimiin vesiin sukelletaan soulahtavilla rakkausaalloilla. Viihdelaulaja-lauluntekijä Katja Karisukki julkaisee perjantaina 28.4.2023 vauhdikkaan hyväntuulisen kesähitin nimeltä ”Lav juu”. Laadukkaasta tuotannosta vastaa Finlandersistakin tuttu multi-instrumentalisti Pasi Ketola. 

– ”Kappaleen synty juontuu häihin, jossa huomattavan pitkä morsian oli löytänyt itselleen juuri saman pituisen sulhasen. Ajattelin, että tuossa ei ainakaan tule niskat kipeäksi pussaillessa. Tästä ajatuksesta syntyi biisin kertosäkeistö pieni pilke silmäkulmassa ja myöhemmin ympärille säkeistöt. Lav juu on ensimmäinen yhteinen tuotanto monipuolisen muusikon Pasi Ketolan kanssa ja jatkoakin tullaan varmasti kuulemaan”, Katja Karisukki iloitsee.

”Lav juu -biisin tuotanto Katjan kanssa on ollut miellyttävän saumatonta. Katja oli tehnyt kappaleesta itse kotona Rhythm and blues -tyylisen demon, joka kolahti heti. Onhan sellainen ollut aina lempimusiikkiani. Kappaleen tarttuva melodia ja mukava reipas meininki antoivat juuri sopivat siivet popahtavalle soul-sovitukselle. Lauluun pyrittiin saamaan myös soulahtavaa gospel-vibaa. Monipuolisen ja taitavan laulajan käsissä tyyli löytyi helposti. Katjan lauluraitoja kertyi lopulta yli 80, jotka kaikki löytyvät levyltä huipentuen loppupuolen melkoiseen soul-mamatykitykseen. Lav juu sopii varmasti tanssijoiden jalan alle, matkamusiikiksi autoon ja juhlien tunnelman nostattajaksi. Toivottavasti myös eri radiokanavien musiikkipäälliköt löytävät tämän kappaleen ja ottavat soittolistoilleen”, summaa Pasi Ketola lopputulokseen tyytyväisenä.

Lav juu julkaistaan 28.4.2023 kaikilla digialustoilla.

Lav juu 3:08
Kuuntele: YouTube / Spotify
ISRC FI-OK2-23-00002
Säv. / san: Katja Karisukki
Sovitus / tuotanto: Pasi Ketola
Laulut: Katja Karisukki
Äänitys / miksaus: Pasi Ketola / Studio Pasi Ketola
Masterointi: Joona Lukala / Noice For Fiction Recording studio
Jakelu: Musakat
Kuvaaja: Tanja Pohjaranta

Kappaleen tuottaja Pasi Ketola vastaa;

Miten yhteistyö Katja Karisukin kanssa sai alkunsa?
– Ollaan Katjan kanssa törmätty keikoilla eri paikoissa ja kerran tuli puheeksi, että hänellä on omia biisejä, joita hän haluaisi julkaista ja pyysin häntä lähettämän demoja. Tykkäsin biiseistä ja ensimmäiseksi biisiksi valikoitui tämä Lav juu -niminen biisi.

Mitkä olivat ensitunnelmat, kun sait tämän Lav juu -kappaleen demon kuunneltavaksesi?
– Katja oli tehnyt kappaleesta itse kotona Rhythm and blues / soul -tyylisen demon, joka kolahti heti. Sellainen on ollut aina lempimusiikkiani.

Minkälaiset fiilikset jäi biisistä?
– Kappaleessa oli tarttuva melodia ja mukava reipas meininki.

Päätit sitten aloittaa biisin tuotantoprosessin. Mitä se on pitänyt sisällään?
Sovitus syntyi mutkattomasti. Minulla on sellainen tapa, että kuuntelen ensin kyseisen genren musiikkia ja koitan poimia sieltä ne olennaiset asiat. Yhdistelin sitten mielessäni rumpukomppeja ja bassokulkuja ja tein demon, josta Katja tykkäsi. Lauluun pyrittiin saamaan sellaista soulahtavaa gospel-vibaa. Katja on niin monipuolinen ja taitava laulaja, että sellainen tyyli löytyi helposti. Lauluraitoja kertyi loppujen lopuksi yli 80. Biisin loppupuolella kuullaan melkoista soul-mama tykitystä. Soittelin mukaan vielä puhaltimet ja miksausvaiheessa haettiin muutama jännä efekti mukaan koukuksi. Mm. yhteen kohtaan laitettiin meren aaltoja. Joona Lukala masteroi kappaleen ja olen tosi tyytyväinen lopputulokseen.

Millä sanoin luonnehtisit Katja Karisukkia viihteen kentällä?
Katja on todellinen viihteen moniottelija. Hän on mukana musiikkiteatterituotannoissa käsikirjoittajana, ohjaajana ja näyttelijänä. Sitten hän opettaa laulua, juontaa ja esiintyy sekä trubaduurina että orkesterin solistina. Ja vieläpä tekee itse omia biisejä. Ahkera ja monipuolinen, äärimmäisen lahjakas taiteilija.

Entä tätä uutta singleä Lav juu?
– Hyväntuulinen vauhdikas kesähitti. Viimeistelty lopputulos kansikuvaa myöden. Singlen kansikuva on todella hieno ja ammattimaisesti toteutettu. Tässä singlessä on kaikki viimeisen päälle.

Millaisten kuulijoiden toivoisit löytävän tämän Lav juu -kappaleen ”levylautaselleen”?
– Tämä sopii varmasti tanssijoiden jalan alle, matkamusiikiksi autoon ja juhlien tunnelman nostattajaksi. Toivottavasti myös eri radiokanavien musiikkipäälliköt löytävät tämän kappaleen ja ottavat soittolistoilleen.

Tulevaisuus…Saammeko mahdollisesti myöhemmin tulevaisuudessakin kuulla yhteistä tuotantoanne?
– Aivan varmasti kuullaan. Katjan kanssa yhteistyö on mutkatonta. Lahjakkaiden ja mukavien ihmisten kanssa on aina mukavaa tehdä yhteistyötä.