Komiat ja Simo Silmu haitaristimyytin jäljillä uudella yhteissinglellä!

Uutiset, Yleinen

Soittajat soittaa on reipas ja aito haitarihumppa, jossa kaksi iskelmän sukupolvea, nuori ja kokenut, yhdistävät voimansa. Komiat ja Yölinnun Simo Silmu ovat julkaisseet tänään perjantaina 21.4.2023 menevän Soittajat soittaa -nimisen yhteissinglen. Riehakkaassa haitarikappaleessa kuuluvat Komioiden ja Silmun yhteiset musiikilliset mieltymykset ja intohimo perinteistä iskelmämusiikkia kohtaan.

SOITTAJAT SOITTAA
->
Spotify
->
YouTube

– ”Kappale on ylistyslaulu haitaristeille ja sille, miten jokaisen kannattaa tehdä omaa juttuaan välittämättä muiden mielipiteistä. Ja koska itselleen pitää pystyä myös nauramaan, ei kappaletta haluttu kirjoittaa liian vakavaksi – itseironiaa ja huumoria siis löytyy”, kuvailee Komiat uutta kappaletta.

Soittajat soittaa -kappaleen on säveltänyt muusikko Eeli Hallikainen ja sanoittanut Komiat-yhtyeen rumpali Eero Nummela. Kappale on tuotettu yhtyeen omin voimin. Sovitus on Komioiden ja Simon yhteistyön tulosta.

– ”Minulla oli kappaleen tekstiä suunnitellessa mielessä soittajien klassikkovitsi ‘soittajat soittaa, mut haitaristit haittaa’, ja esittelin tämän idean muusikkoystävälleni Eeli Hallikaiselle. Kappaletta yhdessä kirjoittaessa keksittiin, että voidaan kääntää vitsin merkitys päälaelleen. Biisi vaati mielestämme reipasta meininkiä, ja Eelin kantrihenkinen sävellys tuo sitä hienosti esille. Kappaleen sovitus tehtiin tiiviissä yhteistyössä Simon kanssa”, yhtyeen rumpali Eero kertoo.

Riehakas meininki, vahva haitarin poljento ja suoraviivainen soitto ovat tehneet Komioista yhden Suomen suosituimmista keikkailevista iskelmäyhtyeistä. Bändin keikat ovat tunnettuja välittömästä ja iloisesta tunnelmastaan, joka tempaa kuulijan mukaansa ja tanssittaa kansaa. Yhdellä viime kesän keikoista syntyi myös idea yhteiskappaleeseen Simon kanssa.

– ”Olimme Yölinnun kanssa Tuuloksen Kapakanmäellä yhteiskeikalla viime kesänä ja siellä Simo tuli laulamaan meidän kanssa yhden kappaleen. Kyseinen yllätysnumero sai suuren suosion paikan päällä ja tästä tulikin idea ehdottaa Simolle yhteistyötä. Soittajat soittaa -biisi oli ollut pöytälaatikossa odottamassa jo jonkin aikaa oikeaa hetkeä. Olemme todella otettuja ja innoissamme siitä, että saimme tähän kappaleeseen Simon mukaan Suomen tunnetuimpana haitaristina”, taustoittaa Komiat-yhtyeen solisti Aleksi Yli-Sissala.

– ”Kevään keikoilla on ollut tosi hyvä meininki ja tuntuu, että vauhti vain kiihtyy kesää kohti. Odotamme innolla, että pääsemme esittämään tätäkin uutta kappaletta ympäri Suomea kesälavoilla. Toivottavasti olemme taas jollain samalla keikalla Yölinnun kanssa, niin pääsisimme ehkä esittämään kappaleen yhdessä Simon kanssa!”, fiilistelevät Komiat.

Humpan ilosanomaa ja reipasta meininkiä

Yhteistyö saatiin käyntiin, kun Komiat otti Simoon yhteyttä ja ehdotti yhteiskappaletta. Simo vastasi ehdotukseen myöntävästi nopeasti demon kuultuaan. Lopulliseen muotoonsa kappale sovitettiin äänityksissä Pälkäneen VK-Studiolla.

– ”Kappalehan on lyhyen pohdinnan jälkeen yhdenlainen hauska näkökulma, ehkäpä jopa jatkumo TV:n kokoiselle haitarille. Humpan suurta ilosanoman julistusta isolla J:llä”,
fiilistelee Simo kappaletta.

Kappaleen sovitusprosessi isolla ryhmällä sujui hienosti kaikkien heitellessä ideoita, joista sitten poimittiin parhaat käyttöön. Vaikka Simo vaatimattomana miehenä ei kunniaa itselleen otakaan, päätyi kappaleeseen paljon myös Simon kädenjälkeä.

– ”Yhteistyöhön lähdin toki otettuna, suurella mielenkiinnolla ja innolla. Ammattitaitoisten kavereiden häärintää studiolla oli ilo seurata. Sovitustyössä en hirvittävästi ollut mukana, mutta heittelin vaan sekaan jotain omia aatoksiani joko suoraan hyllylle, tai sieltä otettavaksi. Jotain otettiinkin”, Simo kertoo.

Eri muusikkosukupolvien yhteistyö studiolla ja kuvauksissa oli erittäin sujuvaa. Yhteinen sävel löytyi nopeasti – porukassa juttu luisti ja haitari soi.

– ” Ihan järkyttävän vanhahan en vielä vissiinkään ole, mutta tuntui, että ainakin hetkiksi silloin tällöin karisi muutama vuosi mittarista pois. Naamassa tämä ei kuitenkaan näkynyt, edes hetkittäin. Kaikki tuli takaisin, kun biisi ja video olivat valmiina”, naurahtaa Simo.

Soittajat soittaa löytyy nyt kaikista yleisimmästä musiikin suoratoistopalveluista, kuten Spotifysta. YouTubessa on myös julkaistu tänään kappaleen musiikkivideo, joka on kuvattu Merikarvialla Koivuniemen Herran Farmilla.

Kuva: Ville Heikkarainen.
Henkilöt vasemmalta oikealle: Samuel Järvinen (kitara, laulu), Eero Nummela (rummut), Simo Silmu (laulu, haitari), Aleksi Yli-Sissala (laulu), Juho Eskola (basso), Aleksi Laukkonen (haitari, laulu).

Lisätietoa Komioista: https://www.komiat.com