Korsuorkesterin juhlakiertueen ensimmäinen konsertti loppuunmyyty!

Uutiset

Korsuorkesteri marssi näkyvästi viihteen etulinjassa jo viime vuosituhannella. Aitous kävi yleisön sydämiin ja orkesterin ideologia olikin alusta asti selvä – isänmaallisuudesta ja omasta linjasta pidetään kiinni. Pitkä palvelusaika päättyi virallisesti 2012, jolloin oli aika siirtyä reserviin. Reservin suuntaan on kuitenkin jatkuvasti kantautunut toiveita, joissa toivotaan ryhmää uudelleen konserttisaleihin. Toiveet on kuultu ja helmikuussa lähdetään 30-v. syntymäpäivän kunniaksi KORSUORKESTERI 30 VUOTTA POTEROSSA – kiertueelle.

Kiitollisuus tunteista päällimmäisenä

Kiertue starttaa 8. helmikuuta Imatralta, jonka Kulttuuritalo Virran konsertti on jo loppuunmyyty. Kävimme kysymässä Korsuorkesteria alusta asti luotsanneelta Pepe Kovaselta tunnelmia kiertueen alla.

– Istun kotona nojatuolissa takkatulen äärellä, ajatukset liitelevät Korsuorkesterin syntysanojen lausumisen aikaan…Enpä silloin voinut kuvitellakaan kuinka 30 v. myöhemmin, miltei 70-vuotiaana ukkona, saan vetää vielä Suomen armeijan kunniakkaan sotilasasun ylleni ja nousta konserttilavalle ryhmämme kanssa. Tämä on uskomatonta! Näihin kymmeniin vuosiin mahtuu niin paljon iloa, tuskaa, naurua, kyyneleitä. Mutta olen onnellinen mies, sillä olen saanut kokea paljon ja olen siitä hyvin kiitollinen. Näin juhlakonserttikiertueen kynnyksellä odotan yhtä suurella innolla konserttilavalle nousua kuin 30 vuotta sitten ensimmäistä esiintymistä. Kiitos kanssamatkustajat Tarja Närhi, Kyösti Mäkimattila ja Juha Maunu. Ja tietenkin ohjelmatoimisto Gramofonin väki sekä ääni- ja valotaiteiljat Hannu Yli-Tuomola ja Otto Toivonen, Pepe hykertelee tyytyväisyyttään.

Korsuorkesteri on vuosien varrella tehnyt monia erilaisia yhteisesiintymisiä vuoden 2013 tangokuninkaan Kyösti Mäkimattilan kanssa. Heidän yhteinen sävelensä on löytynyt jo vuosia sitten.

Kun kesällä 2002 voitimme Varjokuvan kanssa Ylläksellä järjestetyn tanssiorkestereiden SM-kilpailun, SMOrkin, meistä tuli vuosikausiksi Ylläs Soikoon -tapahtuman vakiokävijöitä. Noina lukuisina heinäkuisina iltoina, öinä, aamuina ja päivinä sain tutustua Korsuorkesterin jäseniin, jotka laillamme olivat SMOrk-voittajia, Kyösti Mäkimattila muistelee.

Rakkaus musiikkiin ja esiintymiseen on määritellyt molempien tekemisiä. Näistä on muovautunut yhteinen voimavara, jota on aika ajoin voitu tarjoilla yhteisesiintymisten myötä yleisölle.

Kun rakkaasta harrastuksesta tulee vähitellen toimeentulo ja päätoiminen työ, on aivan selvää, että sillä matkalla tarvitaan taitojen ja lahjojen lisäksi kosolti tuuria, tarmoa, oikeaa ajoitusta ja ympärille oikeita ihmisiä. Korsuorkesterin jäsenet ja erityisesti Pepe Kovanen ovat olleet juuri sellaisia, oikeita ihmisiä. Heti ensitapaamisesta asti he ovat vanhempina jermuina olleet itselleni vähän kuin isoveljiä tai kummisetiä, joilta olen aina ammentanut parhaan kykyni mukaan tähän työhön tarvittavaa oppia. Se, että kokoonpano sattuu esiintymään sota-ajan harmaissa ja että ohjelmisto on omaa lempimusiikkiani, 1900-luvun ensimmäisiltä kuudelta vuosikymmeneltä, täydentää arvostuksen ja ihailun täyttämää kuvaa oivallisesti, Kyösti täydentää.

Ainutlaatuisissa konserteissa palataan muistelemaan menneiden vuosien musiikillisesti herkullisia paloja. Illoista on lupa odottaa ikimuistoisia, suuren tunteen näyttämöitä, sillä lauluissa soi ilo, suru, kaiho ja kaipuu.

– Suoraan sanottuna tulemme tekemään erittäin tyylikkään ja juhlavan kiertueen, jota toivon mahdollisimman monen tulevan seuraamaan, lopettaa res. vänr. Mäkimattila.

Konserttikiertue
la 8.2. Imatra, Kulttuuritalo Virta (**) LOPPUUNMYYTY!
su 9.2. Kuusankoski, Kuusankoskitalo (**)
ma 10.2. Turku, Konserttitalo (*)
ti 11.2. Pori, Promenadikeskus (**)
to 13.2. Järvenpää, Järvenpää-talo klo 19 (*)
pe 14.2. Mikkeli, Konserttitalo Mikaeli (**)
la 15.2. Joensuu, Carelia-sali (**)
su 16.2. Kuopio, Musiikkikeskus (*)
ma 17.2. Lahti, Sibeliustalo (*)
ti 18.2. Hämeenlinna, Verkatehdas (**)

Konsertit klo 19

Liput alk. 42 e – Lippupiste (*) / Ticketmaster (**)

Kiertueen järjestää Gramofoni