Kyösti Mäkimattila ja Pepe Kovanen (Korsuorkesteri) Puoli Seitsemän -ohjelmassa ti 4.2.

Uutiset

Korsuorkesteri 30 vuotta poterossa – isänmaan puolesta -konserttikiertue starttaa liikkeelle la 8. helmikuuta Imatran loppuunmyydystä Kulttuuritalo Virrasta. Sitä ennen koko tiimi treenaa kiertuetta varten Turun kupeessa.

Legendaarinen Korsuorkesteri on 90-luvulta lähtien tarjoillut sota-ajan musiikkia yleisölle. Syvällä sielun sopukoissa eläneet muistot ovat värittyneet koskettavien sävelten myötä ja tunnelmat ovat saattaneet ihmisiä yhteen tuoden samalla kuulijoille iloa ja lohtua. Sota-ajassa ja ikivihreiden rintamalla on viivähdetty niin Suomessa kuin ulkomaan esiintymisillä. Korsuorkesteri on vuosien varrella tehnyt monia erilaisia yhteisesiintymisiä vuoden 2013 tangokuninkaan Kyösti Mäkimattilan kanssa. Heidän yhteinen sävelensä on löytynyt jo vuosia sitten.

– Kun kesällä 2002 voitimme Varjokuvan kanssa Ylläksellä järjestetyn tanssiorkestereiden SM-kilpailun, SMOrkin, meistä tuli vuosikausiksi Ylläs Soikoon -tapahtuman vakiokävijöitä. Noina lukuisina heinäkuisina iltoina, öinä, aamuina ja päivinä sain tutustua Korsuorkesterin jäseniin, jotka laillamme olivat SMOrk-voittajia.

Kun rakkaasta harrastuksesta tulee vähitellen toimeentulo ja päätoiminen työ, on aivan selvää, että sillä matkalla tarvitaan taitojen ja lahjojen lisäksi kosolti tuuria, tarmoa, oikeaa ajoitusta ja ympärille oikeita ihmisiä. Korsuorkesterin jäsenet ja erityisesti Pepe Kovanen ovat olleet juuri sellaisia, oikeita ihmisiä. Heti ensitapaamisesta asti he ovat vanhempina jermuina olleet itselleni vähän kuin isoveljiä tai kummisetiä, joilta olen aina ammentanut parhaan kykyni mukaan tähän työhön tarvittavaa oppia. Se, että kokoonpano sattuu esiintymään sota-ajan harmaissa ja että ohjelmisto on omaa lempimusiikkiani, 1900-luvun ensimmäisiltä kuudelta vuosikymmeneltä, täydentää arvostuksen ja ihailun täyttämää kuvaa oivallisesti, kertaa Kyösti Mäkimattila.

Tiistaina 4. helmikuuta Kyösti ja Pepe saadaan Puoli seitsemän -ohjelman vieraaksi. Ole siis TV1:n äärellä klo 18:30.


Konserttikiertue
la 8.2. Imatra, Kulttuuritalo Virta (**) LOPPUUNMYYTY!
su 9.2. Kuusankoski, Kuusankoskitalo (**)
ma 10.2. Turku, Konserttitalo (*)
ti 11.2. Pori, Promenadikeskus (**)
to 13.2. Järvenpää, Järvenpää-talo klo 19 (*)
pe 14.2. Mikkeli, Konserttitalo Mikaeli (**)
la 15.2. Joensuu, Carelia-sali (**)
su 16.2. Kuopio, Musiikkikeskus (*)
ma 17.2. Lahti, Sibeliustalo (*)
ti 18.2. Hämeenlinna, Verkatehdas (**)
Konsertit klo 19

Liput alk. 42 e – Lippupiste (*) / Ticketmaster (**)