Kyösti Mäkimattila julkaisee korumalliston konserttikiertueen alla

Uutiset, Yleinen

Suuntatähti-korumalliston julkaisu 4. maaliskuuta Turussa

Tangokuningas-iskelmälaulaja-lauluntekijä-kirjailija-runoilija Kyösti Mäkimattila on ollut jo vuosia kotimaisen viihteen näköalapaikalla. Vahvan tulkitsijan sielukas ääni, ryhdikäs olemus ja esiintyvän taiteilijan karisma ovat vedonneet laajaan yleisöön. Tuotteliaalta mieheltä on, juuri Kyöstin ja Leifin toiveiskelmät -konserttikiertueen alla, maaliskuun 4. päivä julkaistu Suuntatähti-korumallisto.

Korumalliston nimeä kantava Suuntatähti-laulun sanoitus syntyi jo 2000-luvun alussa. Silloinen kolmekymppinen muusikonalku ei tiennyt juurikaan suunnastaan, saati päämääristään, mutta hinku eteenpäin ja jotakin selittämätöntä kohti oli vimmainen. Se on sitä edelleenkin, liki 20 vuotta myöhemmin, mutta jotakin on matkalla jo opittu; ihmisellä on hyvä olla elämässään jokin suunta ja vauhdin voi sittenkin usein määrätä itse. Matka itsessään on arvokas. Suuntatähti tuo turvaa silloin, kun oma paikka ja tarkoitus on hukassa, se myös muistuttaa meitä löytämisen riemusta ja yhteisistä määränpäistä.

”Ihmisen elämää kuulee usein verrattavan matkaan. Itse ajattelen niin, että tämä on sellainen; matka jostakin jonnekin, ei täysin sattumaa, eikä vailla tarkoitusta. Ihmisen matkalla on hyvä olla suunta. Siihen auttaa oma Suuntatähti,” kuvailee Kyösti.

Suuntatähteä voi kuvailla näin; runosta laulu, laulusta albumi, albumista riipus ja nyt kaunis Lempikorun valmistama kotimainen korumallisto.

– ”Musiikista ja estetiikasta inspiroituva kuopiolainen muotoilija Eelis Aleksi mallinsi Suuntatähti-hopeakorut Kyöstin pöytälaatikon luonnoksista. Yhteistyössä on aina voima. Nyt julkistettu Suuntatähti -korumallisto tuo upealla tavalla yhteen eri taidealan osaajat, kiitos KultaViljaset, TopGold sekä Eelis Aleksi. Korut ovat myynnissä tiistaina 5.3. alkavalla Kyöstin ja Leifin Toiveiskelmät -konserttikiertueella sekä nyt aluksi vain yhteistyökumppanini KultaViljaset kivijalkaliikkeessä, Turun Humalistonkadulla. Toki korut ovat myös kotisivujeni kaupassa,” Kyösti jatkaa.

Kyösti Mäkimattila ja Leif Lindeman lähtevät tänään tiistaina 12 konserttia käsittävälle kiertueelle säestäjänään Taisto Lunkan johtama IkiNostalginen Levyautomaatti -orkesteri, jossa hänen lisäksi soittavat mm. Jani Luoma, Jouni Hannula, Jukka Tiirikainen ja Pasi Rissanen.

KYÖSTIN JA LEIFIN TOIVEISKELMÄT 2024
ti 5.3. Kouvola, Kuusankoskitalo**
ke 6.3. Jyväskylä, Paviljonki*
to 7.3. Oulu, Pohjankartanon sali*
pe 8.3. Kuopio, Musiikkikeskus*
su 17.3. Hämeenlinna, Verkatehdas**
ma 18.3. Mikkeli, Konserttitalo Mikaeli*
ti 19.3. Helsinki, Savoy-teatteri*
ke 20.3. Lahti, Sibeliustalo*
ti 26.3. Turku, Konserttitalo*
ke 27.3. Pori, Promenadikeskus*
to 28.3. Seinäjoki, Seinäjoki-sali*
la 30.3. Tampere, Tampere-talo*

Konsertit alkavat klo 19 ja sisältävät väliajan.
Liput myy: *Lippupiste ja **Ticketmaster.
Liput alkaen 49,90 € sis. palvelumaksut.
Ryhmäalennus: min. 10 lippua: -10%.

Kiertueen järjestää Gramofoni Oy, Soljumo ja Leif Lindeman Oy
Kiertueen lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Kristiina Heikkilä p. 044 784 3224 / kristiina.heikkila (at) gramofoni.fi