Kyösti Mäkimattilalta uusi albumi – Saapuu joulu

Uutiset, Yleinen

Ensilumi on satanut maahan ja joulu on pian täällä. Virittäydy juhlatunnelmaan Kyösti Mäkimattilan tänään julkaistavalla albumilla Saapuu joulu (*).

Niin paljon on mahtunut näihin elettyihin kuukausiin. Epävarmuutta, uskoa, pelkoa, toivoa…varmaa kuitenkin on, että aina saapuu joulu. Joulu, jolta odotamme kaikkea hyvää. Erityisesti juuri nyt kaipaamme enemmän läheisyyttä, turvaa ja rauhaa kuin aikoihin.

”Olen itsekin ollut syvien ajatusten keskellä, pohtinut elämää ja samalla rakentanut tätä uutta ”Saapuu joulu” -albumiani pitkän kaavan mukaan. Joulu lukeutuu ehdottomasti suuresti rakastamiini juhliin. Miten paljon siihen liittyykään muistoja. Aikuisiällä monet lapsuusmuistot näyttäytyvät aivan erityisinä – miten nuo vuoden juhlahetket olivat aikaa, johon liittyi aina musiikkia, kirjoja ja runoja. Näitä ajatuksia olen pyöritellyt mielessäni ja koonnut vuosien merkittäviä kohokohtia yhteen. On syntynyt tämä ”Saapuu joulu” -kokonaisuus, jolla toivon sydämestäni, että tavoiteltu sanoma välittyy kuulijalle laulun ja musiikin kautta juuri sellaisena kuin olen sen ajatellut. Jotain uutta on alkamassa. Hiljentykää tämän joululevyn äärelle ja pitäkää huolta lähimmäisistänne oikeilla sanoilla ja teoilla”, Kyösti kuvailee.

Joulualbumilla on oma sanomansa, jossa ilo, valo, perinteet ja tämä hetki kulkevat rinta rinnan. Koskettavan tunnelman luovat Kyösti Mäkimattila (laulu), Iida-Vilhelmiina Sinivalo (sello) ja kaikkien laulujen sovituksista vastannut Juha Maunu (piano).

Herkän koskettava Saapuu joulu -joulualbumi sisältää vanhempia ja uudempia joululauluja ja se julkaistaan 24. marraskuuta 2021.
(*) OSTA OMASI NYT -> verkkokauppa

Saapuu joulu -levy

 1. Tule rakkaus ihmisrintaan
 2. Joulu loisteesi luo
 3. Kun joulu on
 4. Joulu tullut on
 5. Te kaikki siellä jossain
 6. Himlen i min famn
 7. Saapuu joulu
 8. On jouluyö
 9. Joulun tuntu
 10. Rauhan kellot
 11. Joulun lapsi
 12. Taas kaikki kauniit muistot

Spotify
Julkaisija: Soljumo
Julkaisuvuosi: 2021
Äänitys ja miksaus: Rami Hänninen / VK-Studio
Masterointi: Pauli Saastamoinen / Finnvox
Kuvat: Mika Toivanen, Otto Toivonen, Tiia Santavirta, Titta Holanne
Graafinen suunnittelu: Titta Holanne

”Keskellä melskeen maallisen,
kiireen ja kaiken turhuuden
saapuu kuin aarre mystinen,
saapuu joulu.”

– Kyösti Mäkimattila –