Kyösti Mäkimattilalta uusi single yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa

Uutiset, Yleinen

Laulaja-lauluntekijä Kyösti Mäkimattila ja Mielenterveyden keskusliitto julkaisevat yhteistyössä tänään ystävänpäivänä (14.2.2022) singlen Varjojen enkelit. Teksti voitti liiton Runo kasvaa lauluksi -kilpailun ja sen on tuottanut kappaleeksi Mäkimattila.

Syksyllä 2021 Mielenterveyden keskusliitto käynnisti kaikille avoimen Runo kasvaa lauluksi -kilpailun, jossa etsittiin toivosta ja lohdusta kertovia runoja. Tangokuninkaanakin tunnettu Kyösti Mäkimattila oli juuri aloittanut liiton kulttuurikummina ja lähti tukemaan kilpailua. Voittajarunon hän lupasi säveltää valmiiksi kappaleeksi.

Kilpailuun tuli 120 runoa, josta voittajaksi valikoitui oululaisen Anniina Holma-Suutarin teksti Varjojen enkelit. Runo kertoo tarinan varjoihin pudonneista ihmisistä, ja halusta päästä jälleen kiinni valoon. Mielenterveysbarometrin (2021) mukaan yli 95 % mielenterveyskuntoutujista pitää kulttuuria sopivana muotona mielenterveysongelmien selättämisessä. Liitto järjestääkin aktiivisesti erilaista toimintaa kulttuurin ja taiteen parissa auttaen ihmisiä löytämään luovia ilmaisukeinoja ja tukeakseen heitä toipumisessa.

Varjojen enkelit -kappale ilmestyy täydelliseen aikaan, kun yhteiskunta alkaa avautua pitkään kestäneiden rajoitusten jälkeen. Monella, erityisesti nuorilla ja haavoittuvassa asemassa olevilla ihmisillä, on takanaan mielenterveyttä koettelevat ajat. Kappale vahvistaa ystävänpäivänä pandemian keskellä eetosta siitä, että voimme olla kaikki toisillemme enkeleitä, ja ettei kenenkään tarvitse selvitä yksin.

Varjojen enkelit

säv. Ville Mäkimattila & Kyösti Mäkimattila
san. Anniina Holma-Suutari & Kyösti Mäkimattila
sov. Ville Mäkimattila & Kyösti Mäkimattila

Laulu ja taustalaulu: Kyösti Mäkimattila
Koskettimet ja ohjelmointi: Ville Mäkimattila
Lyömäsoittimet ja ohjelmointi: Rami Hänninen
Kitarat: Aukusti Koivisto
Taustalaulu: Maria Pakkanen

Äänitys: Ville Mäkimattila, Rami Hänninen
Tuottajat: Ville Mäkimattila, Rami Hänninen
Miksaus: Rami Hänninen / VK-Studio
Masterointi: Pauli Saastamoinen / Finnvox

Kannen kuva: Joonas Kainulainen
Graafinen suunnittelu: Aukusti Koivisto

Artisti: Kyösti Mäkimattila
Julkaisu: Varjojen enkelit
Julkaisun tyyppi: Single
Levymerkki: Kustannusyhtiö Soljumo
Kataloginumero: SOJKMS22
UPC/EAN: 196626376145
ISRC: FISOJ2200011

Spotify
YouTube