Lasse Hoikka & Souvarit ja Maikki tuovat Viestin kevääseen!

Uutiset, Yleinen

Souvareiden liideri Lasse Hoikka ja Neitoset tanssiorkesterin (SMOrk 2019 voittaja) solisti Maikki löivät voimavaransa yhteen ja syntyi kevään piristykseksi single Viesti.

30. maaliskuuta 2022 julkaistava Viesti on Hannu Laitisen säveltämä ja Pertti Mäenpään sanoittama kaihoisa rumba beguine. Se kunnioittaa Souvareiden tuotantoa niin soundimaailmaltaan kuin tanssittavuudeltaankin. Uutta on kuitenkin se, että laulussa kohtaavat nyt aidosti mies- ja naisäänet.

– ”Tapasin säveltäjä Hannu Laitisen 2010-luvun alussa, jolloin hän kertoi omista sävellyksistään. Tämä laulu kolahti minuun heti ensi kuuntelulta ja otin yhteyttä luottosanoittajaani Pertti Mäenpäähän. Hannu kertoi Pertille tarinan kappaleen taustalta ja Pertti teki sävellykseen aivan loistavan tekstin. Viesti levytettiin Souvareiden 40-v. juhlalevylle. Se jäi mielestäni hieman vaillinaiseksi, mutta tämän dueton myötä löytyi hieno täydennys”,
kuvailee Lasse Hoikka.

Laululle on helppo povata menestystä, tämä duetto on varsin ainutkertainen; Lasse ei ole pitkästä urastaan huolimatta montaa duettoa levyttänyt ja Maikki ei ole vielä ehtinyt, sillä onhan ura Neitosina varsin tuore. Duetot tuskin jäävät viimeisiksi. Mainittava on, että aina kun tehdään yhdessä ollaan jonkin ainutlaatuisen asian äärellä. Niin nytkin – tieto, taito ja ystävyys Souvareiden omalla studiolla kohtaavat.

– ”Tuntui todella etuoikeutetulta saada olla tekemässä tätä laulua Lassen ja Souvareiden studiolla. Tanssimusiikki ja koko tanssikulttuuri on vuosien saatossa muodostunut osaksi omaa elämääni, niinpä Souvareiden lappilaisuus ja vahva sija tanssiorkestereiden kentällä on myös minulle merkityksellistä. Ystävyys Lassen kanssa ja sitä kautta tämä julkaisu ovat asioita, joista nuorempana muusikon alkuna en tainnut oikein osata edes haaveilla. Toivoisin Viestin olevan kuulijoille kaunis ja kaihoisa tarina, joka kestää aivan kuten Souvareiden aiempikin tuotanto on kestänyt”, ynnäilee lämpimin ajatuksin Maikki.

VIESTI 
Spotify
YouTube
Lasse Hoikka & Souvarit ja Maikki
MAGER046 – FI73H2200003

Säv. Hannu Laitinen
San. Pertti Mäenpää
Sov. J. Puhakka

Lasse Hoikka – laulu
Maikki Pisilä – laulu

Äänitys ja miksaus:
Pauli Ruuskanen / Lasse Hoikka Oy
Masterointi: Pauli Ruuskanen
Kannen graafinen suunnittelu:
Pasi Ristolainen / Molto Bene Oy

p & © 2022 Lasse Hoikka Oy