Laulaja-säveltäjä Petri Laaksonen Gramofonin edustukseen

Uutiset, Yleinen

Petri Laaksosen ensimmäinen soololevy “Täällä pohjantähden alla” ilmestyi neljännesvuosisata sitten vuonna 1994. Tuolloin säännöllinen työ musiikinopettajana sai jäädä, kun esiintymislavat kutsuivat nuorta laulaja-säveltäjää. Ensilevyn nimikkosävelmä kohosi suuren yleisön keskuudessa Laaksosen tavaramerkiksi ja viitoitti hänen tietään.

Musiikkiuran varrelle on alkuaskelien jälkeen ehtinyt tulla valtava määrä esiintymisiä. Laaksosen melodiset ja elämänmakuiset laulut yhdistettynä sielukkaaseen tulkintaan ovat koskettaneet yleisöä niin konserttisaleissa kuin kirkoissakin ja ohjelmiston intensiivisyys on pitänyt kuulijat otteessaan. Ura artistina ja elämänkokemus iloineen ja murheineen on tuonut vakuuttavaa syvyyttä tulkintoihin.

Petri Laaksonen on julkaissut kaikkiaan 14 soololevyä, useita kokoelmalevyjä sekä teemallisia albumeita. Monet hänen levyistään on palkittu kullalla tai platinalla. Helmikuussa 2024 Petri ja Gramofoni solmivat yhteistyösopimuksen.

“Olen iloinen ja innostunut alkavasta yhteistyöstämme. Odotan mielenkiinnolla esiintymisiä, sillä koen olevani ennen kaikkea live-esiintyjä. Niissä voin kokea välittömän yhteyden yleisön kanssa ja näistä hetkistä saa valtavasti voimaa”, Petri pohtii.

Jo ennen päätoimiseksi laulajaksi heittäytymistään Petri oli säveltäjänä kiinnittänyt yleisön huomion tarttuvilla euroviisusävelmillään “Eläköön elämä” (Sonja Lumme 1985), “Sata salamaa” (Virve Rosti 1987) sekä “Oot voimani mun” (Anna Eriksson 2000).

Petri Laaksonen päätti monivuotisen levytystaukonsa 60-vuotisjuhlalevyyn “Timanttia”, joka on Petrin 14. studiolevy. Albumi julkaistiin 7.10.2022.