Legendaariset Kultsan tanssit alkaa jälleen

Uutiset, Yleinen

Helsingin Kulttuuritalo – Kultsa – vihittiin käyttöön vuonna 1958. 
“Kulttuuritalon ohjelmisto oli alusta alkaen huippulaatuista. Ensimmäisenä vuonna talossa esiintyivät mm. Georg Ots, Kansallisoopperan baletti, Leningradin baletti ja 110-henkinenBukarestin filharmoninen orkesteri. Kulttuuritalo tarjosi konserttien lisäksi myös vilkasta kerhotoimintaa erityisesti varhaisnuorille. Aikuisille suunnatusta kerhoista erityisesti kuvataidepiiri ja shakkikerho olivat suosittuja. Myös voimistelu, teatteri ja erilaiset lauluryhmät vakiinnuttivat paikkansa Kultsan ydinaktiviteettien joukossa.” (www.kulttuuritalo.fi

“Korkeiden kulujen peittämiseksi ryhdyttiin talossa varsin pian järjestämään säännöl­lisiä tansseja kolme kertaa viikossa, aluksi keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Kultsan tanssit muodostuivatkin pian käsitteeksi, ja niiden järjestämisellä oli taloudelli­sesti tärkeä merkitys. Alkuun osa talon kulttuuriväestä suhtautui epäillen ja pettyneenä­kin siihen, että ”kulttuurin pyhäkössa jouduttiin pitämään tansseja”. Viihdeorkestereiden ykkösnimien vieraillessa talossa ja yleisön viihtyessä tanssit vakiintuivat kuitenkin nope­asti tärkeäksi osaksi talon toimintaa. 
Esiintyjinä tansseissa oli paitsi Kultsan omia bändeja ja esiintyjiä, myös aikansa par­haita viihdeorkestereita Dallapesta lähtien. Varsinkin 1960- ja 1970-luvuilla tanssit veti­vät salin ja aulan täyteen väkeä useita kertoja viikossa.
Tanssit järjestettiin keskiviikkona, lauantaina ja sunnuntaina. Yhteen aikana oli vielä perjantai-tanssit ja lauantain yötanssitkin kahdestatoista kolmeen, siellä saattoi olla tuhannenkin henkeä pistämässä jalalla koreaksi. 
Olavi Virta tuli kerran myöhempinä aikoina esiintymään aulatansseihin. Yli 900 henkeä oli tullut tansseihin, mutta kukaan ei hievahtanutkaan, kun Ola lauloi. Kaikki kuuntelivat hiirenhiljaa ja seisoivat portaissa, se on jäänyt mieleen hienona esityksenä
. (Urho Kumpulainen, Kultsan vahtimestari)”. (Kulttuuritalo 50)

Nyt nämä legendaariset Kultsan päivätanssit alkavat taas ja ensimmäisenä tähtiartistina 3.2.2020  lavalle nousee Pekkaniskan Pojat. 
Muita Kultsan päivätansseja tanssittaa Jyrki Nurminen & Sävel (17.2.), Finlanders (16.3.), Tulipunaruusut (30.3.) ja Heidi Pakarinen & Karavaani (20.4.). 
Kultsan päivätansseja tanssitaan klo 13-16 Aalto-aulassa. Liput 15,-.
Kultsalla myös mahdollisuus maittavaan lounaaseen ennen tansseja.
Kulttuuritalon ravintola Sture4 tarjoaa tanssipäivänä klo 12.30-14.00. tanssijoille kaksi lounasta yhteishintaan 15€.
Alennuksen saa esittämällä päivän tanssien pääsylipun kassalla. www.sture4.fi/lounas 

Tervetuloa tanssimaan ja olemaan osaksi tulevaa Kultsan historiaa! 

Tanssit järjestää Gramofoni Oy, Helsingin Kulttuuritalo ja Sture4.