Maria Tyyster julkaisi itsensä näköisen albumin

Uutiset, Yleinen

Maria Tyysterin albumi ”Uuden aamun lauluja” julkaistaan tänään 5.11.2021 suoratoistopalveluissa ja CD:nä.
Albumilta on julkaistu jo kolme singleä, joista yhdessä Maria duetoi Vesa Haajan, ja toisessa Kyösti Mäkimattilan kanssa.


”Uuden aamun lauluja” sisältää 12 kappaletta, jotka vievät kuulijan amerikkalaisen kantrin, rockabillyn, sekä suomalaisen iskelmän ja rautalankamusiikin maailmaan. Albumi sisältää covereita, vanhoja amerikkalaisia klassikoita, joihin on tehty uudet suomalaiset sanat, sekä aivan uusia kappaleita, joista ”Polttaa” ja ”Kesää kohti” ovat tilaustyönä Marialle tehtyjä. Hän halusi albumin henkivän aitoa juurimusiikkitunnelmaa. Kaikki soittimet ovat ”oikeita” ja albumin tekijäkaarti koostuu rautaisista musiikkialan ammattilaisista. Tuottajaksi Maria löysi Aukusti Koiviston. He jakavat saman musiikkimaun ja yhteistyö onkin sujunut mutkattomasti ja luotettavasti! Aukustin pettämätön tyylitaju ja suvereeni monilahjakkuus ovat olleet avainasemassa albumia rakennettaessa.

Maria Tyyster tunnetaan vuoden 2014 tangokuningattarena. Yli 15 vuoden keikkakokemus on kasvattanut Marialle nyt varmuutta julkaista sellaista musiikkia, joka on vaikuttanut taustalla aina. Hän rakastaa rautalankamusiikkia, kantria ja rockabillyä. Kolmisen vuotta sitten hänen ystävänsä Kyöstin kysymyksestä lähti ajatus julkaista hänen omaa lempimusiikkiaan.

”Uuden aamun lauluja” symboloi uutta alkua – itsenäistä ja rohkeaa Mariaa. Hän halusi itse olla mukana albumin kaikissa vaiheissa ja tehdä albumin täysin omakustanteisesti alusta loppuun, ilman isoja levy-yhtiöitä. Soittajiksi valikoitui ystäviä ja rakkaita ihmisiä. Kun maailmantilanne vei keikat, piti Marian keksiä itselleen muita tulonlähteitä elättääkseen perheensä ja kustantaakseen albumin. Hän perusti uuden yrityksen, opiskeli ja työskenteli eri paikoissa. Keikat jatkuivat kesällä.

Tärkeintä minulle on, että saan julkaista albumin, joka sisältää minulle rakasta musiikkia. Albumin, josta voin olla aidosti ylpeä, toteaa Maria.

Uuden aamun lauluja on kuultavissa mm. Spotifyissa.