Maria Tyysteriltä 15.10. uusi sinkkulohkaisu – “Polttaa” Maria Tyyster feat. Kyösti Mäkimattila

Uutiset, Yleinen

Maria Tyyster on työstänyt uutta albumiaan tuottaja Aukusti Koiviston kanssa ja 15. lokakuuta julkaistava “Polttaa” on marraskuussa ilmestyvän albumin kolmas sinkkulohkaisu.

“Ajatus, että tekisin itse levyllisen sellaista musiikkia, jota aidosti rakastan, tuli yllättäen. Haaveena se oli ollut pitkään, mutta en uskonut sen toteutuvan. Eräällä öisellä keikkamatkalla ystäväni Kyösti Mäkimattilan puhelu herätti unelman eloon. Pian sen jälkeen otin yhteyttä tuottaja Aukusti Koivistoon. Päätimme aloittaa projektin, jonka tuloksia olette päässeet kuulemaan (spotify). Projekti on ollut minulle haastava, mutta sitäkin arvokkaampi. Olen onnellinen, että sain toteuttaa haaveeni yhdessä minulle tärkeiden ihmisten kanssa ja olla mukana sen kaikissa vaiheissa”, Maria avaa taustoja.

”Polttaa” on syntynyt Marialle tilaustyönä.

– “Halusin albumille mukaan ihmisen, joka on ollut ratkaisevassa asemassa sen toteutumiseen. Kyöstin kanssa halusimme duetoida valssin ja sopiva kappale syntyi Mäkimattilan ja Koiviston toimesta nopeasti. Kappale kertoo syvästä kaipuusta, mutta valona matkassa kulkee muisto, joka elää ikuisesti”, Maria jatkaa.

-”Juurimusiikin ystävänä Marian tilaukseen ja toiveisiin oli helppo vastata. Pieni on kaunista”, kertoo Kyösti Mäkimattila.

Maria Tyyster feat. Kyösti Mäkimattila – Polttaa 3’40
Suoratoistopalveluissa 15.10.2021
Spotify
FIAXK2100004
Säv. Kyösti Mäkimattila & Aukusti Koivisto
San. Kyösti Mäkimattila
Sov. Aukusti Koivisto

Tuotanto: Aukusti Koivisto
Äänitys: Aukusti Koivisto & Rami Hänninen / VK-Studio
Miksaus: Aukusti Koivisto / VK-Studio
Masterointi: Rami Hänninen / VK-Studio
Muusikot: Maria Tyyster – laulu / Kyösti Mäkimattila – laulu / Heikki Sandrén – Rummut / Juho Kulmala – Basso ja taustalaulu / Juha Maunu – Piano / Eero Sampolahti – taustalaulu / Aukusti Koivisto – kitarat, mandoliini ja taustalaulu