Markku Aro täyttää 70 v. – synttärisankari Puoli Seitsemän -ohjelmassa ti 28.1.

Uutiset

(Kuvassa Markku Aro & Diesel Turun Konserttitalolla 14.12.2019. Katso videopätkä konsertin jälkitunnelmista tästä.)

On vaikea uskoa, että nuorekkaana säilynyt Markku Aro täyttää tänä vuonna 70 vuotta. Virallinen syntymäpäivä on maanantaina 3. helmikuuta. Mikä miehestä olisikaan tullut jollei laulaja? Harva tietää, sillä miehen unelmaura musiikin parissa käynnistyi jo vuonna 1968.

Läpimurtona voidaan pitää hittisingleä Käyn uudelleen eiliseen, jonka sanoja osaavat monet suomalaiset laulaa mukana. Kun uraa on kertynyt yli 50 vuotta on selvää, että vuosiin mahtuu tuhansia ja taas tuhansia keikkoja, huvipaikkoja ja kilometrejä. Värikkäitä viihteen vuosikymmeniä musiikkielämässä elänyt Markku Aro on vaikuttanut tuotannollaan varmasti kaikkiin suomalaisiin. Hittien määrää on vaikea laskea, sillä niitä on paljon Hyvännäköinen / Moskiitto / Jestas sentään / Oma kultasein / Anna kaikkien kukkien kukkia / Etsin kunnes löydän sun / Pois sun vien / Kun sä vierelläin sateessa oot / Loit elämälle pohjaa / Keskiyön aikaan / Ollaan lähekkäin…

Vasta viime syksynä Markku oli uransa ensimmäisellä konserttikiertueella. Kaikkiaan 22 konserttia käsittävällä juhlakiertueella yhdistyivät uran 50-vuotistaiteilijajuhla ja henkilökohtainen 70-vuotisjuhla. Kiertue oli menestys. On helppo aistia kuinka ihminen rakastaa työtään joka solulla.

– Yleisö haluaa viihtyä ja kuunnella vanhoja tuttuja hittejä ja tanssia niiden tahtiin. Ja ainakin meille vähän varttuneemmille elämä on muutakin kuin pelkkää somettamista. Meille sosiaalisuus on myös henkilökohtaista, kasvokkain tapahtuvaa kommunikointia ja yhteydenpitoa, Markku totesi kiertuetta miettiessään.

Tiistaina 28. tammikuuta Markku PUOLI SEITSEMÄN -ohjelman vieraana – Ole siis TV1:n äärellä klo 18:30.

Fyysisestä kunnostaan mm. golfaamalla hyvää huolta pitävä Markku Aro kiertää Diesel-yhtyeensä säestämänä ympäri Suomea esiintymässä noin sadan viidenkymmenen keikan hurjaa vuositahtia. Uran lopettamista juhlavuoden jälkeen Aro ei ole harkinnut.

– Näillä näkymin se tulisi olemaan ylivoimaisen vaikea päätös. Minä nautin esiintymisestä ja keikoilla käymisestä. Keikkailusta on tullut niin oleellinen osa elämääni näiden 50 vuoden aikana. Miten siitä voisi ainakaan kokonaan luopua? Ehkä sitten jossain vaiheessa myöhemmin voisi harkita keikkatahdin hidastamista, mutta ei missään nimessä vielä, Markku Aro sanoo päättäväisesti.

Markku nähdään myös syksyllä 2020 Sinitaivas-konserttikiertueen tähdistössä. Lisätiedot tästä.

P.S Klikkaa -> Elävä arkisto tuo terveiset 70-luvulta!