Markku Uhlbäck julkaisi uuden singlen

Uutiset, Yleinen

Markku Uhlbäck on luokanopettaja-laulaja. Seinäjoen Tangomarkkinoiden myötä mies on noussut koko kansan tietoisuuteen, sillä vuosina 2016 ja 2017 Markku sijoittui tangolaulukilpailussa toiseksi.

” Artistiminäni on moniulotteinen.
Olen koko lyhyen urani ajan halunnut toteuttaa itseäni laulajana monipuolisesti. Vain tiettyyn musiikkityyliin tai tietynlaisille estradeille jumittuminen on tuntunut ajatuksena itseni pienentämiseltä ja rajoittamiselta. En ole halunnut nurkkakuntaistua. Olen halunnut levittäytyä kaikkialle, tehdä kaikenlaista. Murtaa taivasrajoja.
Keikoillani ja konserteissani käyneet ovat todenneet saman: ”Sinä, Markku, ja sinun äänesi taittuvat hämmentävällä tavalla kaikkeen!”.
Yksi useista laulajan identiteettini poluista on vienyt kirkkoihin ja seurakuntiin. Niissä olen halunnut laulaa tietoisesti vain hengellistä musiikkia. Populaari- ja viihdemusiikille olen omistanut eri estradit.

Hengellisen sinkun tekeminen on ollut minulle vain ajan kysymys. Ja kun sitä aikanaan alkaisin tekemään, se saisi vivahteita ylistyksellisestä gospelista. Samalla herkkää ja haavoittuvaa, ja toisaalta dramaattista ja mahtipontista. Molemmista ääripäistä tunnistan hämmentävän hyvin itseni. Ikuisesti-kappale edustaa tätä kaikkea.
Kaksi ensimmäistä sinkkuani Elämää juoksuhaudoissa (2018) ja Fantasiaa (2020) tulivat oikeilla hetkillä minua vastaan. Sen vaan tietää, kun se hetki (ja laulu) on.
Näin kävi myös Ikuisesti-sinkkuni kanssa. Kuopion Alavan seurakunnan kanttori Ossi Jauhiainen kysyi minulta joulukonserttini yhteydessä vuosi takaperin, haluaisinko lähteä mukaan Yhteisvastuu-albumille, joka koostuisi eri artistien hengellisistä tulkinnoista. Albumi on tarkoitus julkaista keväällä 2021. Vastaukset seuraavasta sinkustani tipahtivat siis syliini, kirjaimellisesti taivaan lahjana. ”Todellakin! Olen mukana!”.
Minulla oli heti mielessäni visio, millaisen hengen haluaisin sinkkuuni puhallettavan.
Ikuisesti kantaa alkuperäisteoksena nimeä Forever. Alkuperäisesittäjä on amerikkalainen laulaja-lauluntekijä Kari Jobe.
Suomenkielisen käännöksen lauluun on tehnyt Sakari Heikkilä.
Pianosta, uruista ja orkesteroinnista on vastannut Ossi Jauhiainen, kitarasta ja bassosta Mikko Tuomi sekä rummuista Antti-Pekka Rissanen. Haaveilemistani jousista saan kiittää Tahdistin-orkesteria johtajanaan Harri Hyppölä.
Kuorotukea minulle sinkullani antavat Alavan kirkkokuoro sekä Zipporim-kuoro.
Äänityksestä vastaavat Ossi Jauhiainen ja Mikko Tuomi, miksauksesta ja masteroinnista Mikko Tuomi sekä taiteellisina tuottajina ovat olleet Ossi Jauhiainen ja Mikko Tuomi.
Jotta sinkkuni on ollut ylipäätään mahdollista toteuttaa näin isolla volyymilla, varsinkin tässä vaikeassa ajassa, syvin mahdollinen kumarrus kuuluu Alavan seurakunnalle ja Viihdekoukku Oy:lle / Arto ”Artzi” Loukkolalle luottamuksestanne ja uskostanne minuun.
Valokuvat sinkkuuni on ottanut Sami Muhonen Photography, lupateknistä tukea minulle on antanut ja kannet suunnitellut Poprock Musiikkitalo sekä fyysisten sinkkujen painosta on vastannut Digital Plant. KIITOS!

Erityiskiitokset Ossi Jauhiainen ja Mikko Tuomi teille kahdelle suurisydämiselle superammattilaiselle! Selitin teille visioitani, ja te teitte niistä totta. Te olitte valmiita toteuttamaan mitä hulluimmatkin päähänpistoni, ja varsinkin loppumetreillä teitte sinkkuni eteen ihan järjettömän antaumuksellista työtä, välillä jopa aamutunneille asti. Tiedän olevani tuskallisen pikkutarkka jokaisen yksityiskohdan suhteen. Sitouduitte kuitenkin hiomaan jokaisen pienemmänkin toiveeni haluamaani muotoon. KIITOS! KIITOS!
Ikuisesti on omistettu 2004 poisnukkuneelle Tyyne-mummulleni, jonka hellässä huomassa sain lapsuuteni viettää, rakennutimmehan lapsuudenkotini isäni lapsuudenkodin viereen. Ikuisesti julkaistaan tänään keskiviikkona 9.12. Tyyne-mummun syntymäpäivänä. Tyyne oli minulle paitsi mummu niin myös pienen pojan suuri sydänystävä ja roolimalli. Hänen sylinsä oli aina avoin ja lämmin minulle. Siinä sylissä lauloin pienenä ensimmäiset virtenikin. Sinua on usein ikävä vieläkin. Olkoon Ikuisesti maanpäällinen vilkutus sinulle, mummu, sinne jonnekin.

Ikuisesti,
Markku”

Ikuisesti kappale Spotifyissa ja Youtubessa.