Marko Maunuksela julkaisee 10-vuotisjuhlatangon

Uutiset

Perjantaina 10. heinäkuuta 2020 tulee kuluneeksi tasan 10 vuotta siitä, kun Marko Maunuksela kruunattiin Tangokuninkaaksi Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailussa. Tämän vuoden juhlallisuudet Seinäjoen Tangomarkkinoiden osalta jäi koronan vuoksi väliin, mutta heinäkuussa 10-vuotisjuhlan kunniaksi Marko julkaisee uuden juhlatangon nimeltään VANAMO. 

Vanamo sopii minun 10-vuotisjuhlateemaani hyvin. Rakastan perinteisiä tangoja ja Vanamon teksti on juuri sellainen, hyvin perinteinen ja ehkä vähän kansallisromanttinenkin. Tekstin voi toki tulkita, niin kuin hyvät tekstit aina, monellakin eri tavalla. Tässäkin tangossa lauletaan luonnosta ja tuosta upeasta kukasta, mutta samalla teksti kätkee vertauskuvallisesti sisälleen kauniin rakkaustarinan. Rakkaus ja luonto sopivatkin aiheiltaan tangoon todella hyvin. Sävellys ja sovitus tukevat tekstiä hyvin ja tästä tulikin hyvin tasapainoinen uusi tango. Olen tästä tangosta hyvin ylpeä, Marko kertoo. 

Tekstin kirjoittaja Aki Karjalainen maalailee Vanamo-tangoa hyvin samansuuntaisesti.
Juhlatangona Vanamo haluaa kunnioittaa nostalgista, mutta tässä tapauksessa kirjaimellisesti ikivihreää suomalaista tangolyriikkaa, kaihoa ja sielunmaisemaa peilaten. 
Aki nostaakin tässä kokonaisuuden hyvin tärkeään rooliin, kun hänen mukaansa runollinen ja vahvasti suomalainen tangosanoitus sai hienosti rinnalleen Olli Lepänrinteen säveltämän ja Simo Kohon sovittaman modernimman melodian. 

Vanamo tulee olemaan osa Markon uutta kokoelma-albumia, joka julkaistaan syksyllä 2020. Ensimmäinen sinkkulohkaisu tulevalta kokoelmalta oli toukokuun lopulla julkaistu Minkä lapsiltamme ehdittiin -kappale. Kokoelmaan tulee siis muutamia uutuuksia, mutta pääpaino on artistiuran aikana julkaistuissa irrallisissa sinkuissa ja kappaleissa, jotka löytyvät joistain muista kokoelmista. Osa vanhoista sinkuista on myös tehty uudelleen tätä kokoelmaa varten. 
Tulevan syksyn suurproduktio Markon osalta on Seinäjoen Kaupunginteatterin Evita-musikaali. 
Marko näyttelee ja laulaa Evita-musikaalin miespääosan, eli Chen roolin. Evitan ensi-ilta on la 19. syyskuuta 2020. 

Marko jatkaa syksyllä myös Yle Radio Suomen arkipäiviin sijoittuvan Paikka auringossa – lauluja Pohjantähden alta -ohjelman juontajana. Marko juontaa ohjelman kolmesti viikossa. 
Marko keikkailee syksyn aikana soolokeikkojen lisäksi myös Marko ja Jukka -kokoonpanolla. Molempien kokoonpanojen mukana kulkee Jackpot-orkesteri.

Vanamo 2.56
SpotifyYoutube
Sävellys: Olli Lepänrinne
Sanoitus: Aki Karjalainen
Sovitus: Simo Koho
Tuotanto: Simo Koho Music
Masterointi: Virtalähde Mastering
Kansikuva: Pete Aarre-Ahtio / IS
Layout: Taija Nuotio
FIGRF2000020 – GRFCD-85
P & C: GRF Records