Marko Maunuksela julkaisee uuden singlen – Tämä yö (2020)

Uutiset, Yleinen

Tästä kappaleesta kaikki alkoi vuonna 2009. Silloin oli aika tullut kypsäksi tehdä ensimmäinen siirto noususta levyttäväksi artistiksi. Omia kotiäänityksiä oli jo tätä aiemminkin, mutta nyt oli tarkoitus siirtyä seuraavalle tasolle ja tehdä kappale ihan julkisesti – ja tuoda artisti ja laulu kuultavaksi kaikelle kansalle.
Ja se onnistuikin ihan hyvin. Antti Toivolan säveltämä ja Timo Jokisen kirjoittama Tämä yö valikoitui Markon debyyttisingleksi. 

Kaunis rakkauslaulu otettiinkin hyvin vastaan ja laulu sai soittoa monilla paikallisilla radioasemilla, kuten myös valtakunnallisilla radiokanavilla.  Tänä päivänäkin kappale muistetaan ja laulu on edelleen monien fanien toivelistalla. Näiden fanien toiveiden perusteella, nyt 11 vuotta myöhemmin, oli aika taltioida kappale uudelleen, uudella otteella ja uudella tuotannolla, mutta alkuperäinen tunnelma säilyttäen.
Tämä yö 2020 – kappaleen uudesta studiotuotannosta vastaa vahvaa nousua suomalaisen iskelmän puolella tekevä tuottaja Simo Koho. 
Tämäkin laulu tulee päätymään Markon 10v kokoelmalevylle joka julkaistaan vielä tämän syksyn aikana. Kokoelmalle kerätään kaikki “irralleen jääneet laulut” vuosien varrelta. Osa uudelleen tuotettuna, osa alkuperäisessä muodossaan. 

Kesällä 2020 tuli kuluneeksi tasan 10 vuotta siitä, kun Marko kruunattiin Tangokuninkaaksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla.
Koronan vuoksi suunnitellut juhlallisuudet jäivät kuitenkin melko vähäisiksi. 
Kymmenvuotispäivänä, eli heinäkuun 10. päivä julkaistiin Vanamo – juhlatango. Markon tuleva kokoelmalevy on myös osa juhlavuoden kokonaisuutta.
Marko juhlistaa uraansa parasta aikaa Seinäjoen Kaupunginteatterissa huippuarvostelut saaneessa EVITA-musikaalissa. Marko näyttelee ja laulaa
Evita-musikaalin miespääosan, eli Chen roolin. Lisäksi Marko keikkailee yhdessä Jukka Hallikaisen kanssa Marko ja Jukka – nimisellä kokoonpanolla.

TÄMÄ YÖ (2020) – 3.56
Spotify / Youtube
Sävellys: Antti Toivola
Sanoitus: Timo Jokinen
Sovitus: Simo Koho
Äänitys: Ville Nurmi (kitarat), Simo Koho (muut)
Miksaus ja tuotanto: Simo Koho / Simo Koho Music
Masterointi: Jaakko Viitalähde / Virtalähde Mastering
Muusikot:
Simo Koho – sähköbasso, piano, koskettimet, ohjelmointi, perkussiot, taustalaulut
Ville Nurmi – akustinen kitara, sähkökitarat

P & ©: GRF Records 2020
FIGRF2000026 – GRFCD-91
Julkaisu pe 9.10.2020.