Marko Maunuksela julkaisee uutta musiikkia juhlavuotensa kunniaksi

Uutiset

Nyt juuri, tänä keväänä, ja tulevana kesänä, ”Minkä lapsiltamme ehdittiin” – laulu on ajankohtaisempi kuin koskaan aiemmin. 

Uskomatonta, että laulu odotteli noin 7 vuotta juuri tätä hetkeä, lähes valmiina lähtöön. Nämä karanteeniajat ovat varmasti aiheuttaneet monissa perheissä myös paljon ylimääräistä kiirettä ja vipinää kaikkine etäkouluineen ja etätöineen. Vanhemmat ovat joustaneet ja venyneet kotiasioissa, ja varmasti samalla uhranneet aikaansa myös arjen keskellä omasta parisuhteestaan. Mikä autuas hetki tämän kaiken arkisen keskellä onkaan se pieni hetki, vaikka vain yhden yön mittainen irtiotto tästä kaikesta. Loikka kahdestaan hetkeksi paikkaan, jossa ei kukaan häiritse. Vaikkapa läheiseen hotelliin. Niitä ilon ja riemun pirskahduksia noista hetkistä voimme varmasti muistella myöhemmin. Rakkaus on niin hieno asia, että sitä kannattaa vaalia! 
Nyt meidän ei tarvitse, emmekä edes voi lähteä kauaksi ulkomaille. Kaikki pitkät reissut ja nähtävyydet voimme vain kuvitella ja antaa palaa! Niin kuin tässä laulussakin sanotaan ”Vain seinälle kuvan laitoin Pariisista, ehtiihän sinne Louvreen myöhemmin, toteaa Marko Maunuksela uudesta singlestään. 

Tämän sinkun myötä alkavat katseet kääntyä Marko Maunukselan kokoelmajulkaisuun joka ilmestyy syksyllä. Markon tangokuninkuusmatka täyttää heinäkuussa 10 vuotta (la 10.7.2020) Sen kunniaksi kasataan kaikki matkan varrella tehdyt, ja irralleen jääneet kappaleet yksiin kansiin. Luvassa on monia tuttuja julkaisuja, uudelleen tehtyjä vanhoja sinkkuja, ja myös muutama uusi ennenjulkaisematon laulu. Tämä uusi singlejulkaisu, Minkä lapsiltamme ehdittiin, on yksi niistä. 

Minkä lapsiltamme ehdittiin kappale on taltioitu jo vuonna 2013, mutta jäi silloin kaiken muun tekemisen jalkoihin.  
Meillä oli kokonainen levy silloin tuotannon alla. Saimme valmiiksi kolme kappaletta joista kaksi julkaistiin. Tämä kolmas jäi julkaisematta kun tuotannolliset asiat muuttuivat ja musiikillinen elämä meni silloin kovaa vauhtia eteenpäin. Mietin viime vuoden lopulla, että mitä kaikkea tänä kymppivuonna 2020 tekisinkään? Olen jo kauan aiemmin miettinyt, että nämä irrallaan olevat laulut pitäisi saada samoihin kansiin ja siinä viime syksynä asiaa mietiskellessäni muistin tämän laulun. Tämä kappale oikeastaan antoi kimmokkeen koko kokoelman matkaan saattamiseen. Otin tuottaja Pertti Jaloseen yhteyttä, kysäisin mahtaako äänitetty laulu olla vielä tallessa? Onneksi oli! Hän löysi äänitetyn raakileen kovalevylltä, otti kappaleen miksauspöydälle ja hioi paketin kasaan. Mahtavaa!, kertoo Marko. 

Kaikille Markon faneille lisänostalgiaa tulee myös siitä, että päävastuu tämän kappaleen soitannosta kuuluu Markon silloiselle orkesterille Fantasialle. Tämän kokoonpanon moni muistaa Markon ensimmäisiltä kuninkuusvuosilta. Marko ja Fantasia takoi reilun kuuden vuoden (2010-2016) aikana noin tuhat yhteistä esiintymistä. Kaikella on siis selkeästi aikansa ja paikkansa!

Minkä lapsiltamme ehdittiin 4’16
SPOTIFYYOUTUBE
Sävellys ja sanoitus – Kai Jämsä ja Ari Sunell
Tuotanto, sovitus ja miksaus – Pertti Jalonen
Masterointi – Virtalähde Mastering

FIGRF2000008 – P & C GRF Records
GRFCD-82