Marko Maunuksela on syksyllä Evitan vastavoima Che

Uutiset, Yleinen

Seinäjoen Kaupunginteatterin syksyn 2020 avaa Tuomas Parkkisen ohjaama Evita-musikaali. Tässä upeassa ja mahtipontisessa musikaalissa nähdään Che:n roolissa 10 v juhlavuottakin viettävä tangokuningas Marko Maunuksela!
Ihanaa, että nyt se on vihdoin totta ja siitä saa puhua ääneen!
Tää on just sitä mitä omalta 10v juhlavuodelta halusinkin. Tehdä teatteria suurella tunteella!
kuvailee Marko fiiliksiään musikaaliroolistaan.
Evita on Maunukselan mukaan yksi suurista klassikoista.
Odotan jo sitä hetkeä kun iso orkesteri täräyttää teoksen käyntiin ja koko Seinäjoen kaupunginteatterin uudistettu Alvar-sali vavahtelee Evita-musikaalin napatessa katsojan otteeseensa.
Evitan ohjaaja Tuomas Parkkinen näkee Che:n hahmossa jokamiehen.
Che on musikaalin kertoja ja kommentoija; missä-vaan-kohtauksessa näkyvä hahmo, joka voi ottaa erilaisia rooleja. Mutta ennen kaikkea Che on Evitan omatunto ja vastavoima. Peili, jonka kautta myös katsojat tarkastelevat ristiriitaista päähenkilöä, sanoo Parkkinen.

Evitan roolissa loistaa Helena Rängman, joka ylistää säveltäjä Andrew Lloyd Webberin taitoa kuvata musiikilla tunteita.
Teatterikorkeakoulusta (2002) näyttelijäksi valmistunut, tanssiva ja koulutettu laulaja Rängman on tunnettu mm. tv-sarjoista Uusi päivä ja Kimmo sekä isoista rooleistaan muun muassa Tampereen Teatterissa (mm. Cats, Sugar – Piukat paikat). Parhaillaan hän esiintyy Tampereen teatterin Notre Dame -musikaalissa.

Evita-musikaalin Juan Perón on Esa Ahonen, Heikki Vainionpää on tangolaulaja Magaldi. Rakastajattaren roolin laulaa Petra Pääkkönen, joka esitti Sofiaa suomenkielisessä Mamma Mia -musikaalissa vuonna 2018. Yhteensä näyttämöllä on kolmattakymmentä esiintyjää sekä kahdeksanhenkinen orkesteri.

Evita saa ensi-iltansa 19.9.2020 Seinäjoen kaupunginteatterin suurella näyttämöllä. Musikaali on ohjelmistossa kevääseen 2021 saakka.
Evita on Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen menestysmusikaali, joka sai kantaesityksensä Lontoossa 1978. Broadwaylla se tuli ensi-iltaan seuraavana vuonna.

Evitan pressikuva: Jukka Kontkanen ja Emilia Kaupinmäki, Seinäjoen kaupunginteatteri
Marko Maunuksela: Tom Lahti


Anna Valtari / Seinäjoen Kaupunginteatteri.