Marko Maunukselalle myönnettiin Kullervo Linna -palkinto

Uutiset, Yleinen

Esa Eloranta ja Marko Maunuksela saivat Kullervo Linna -palkinnot

Vuoden 2020 Kullervo Linna -palkinnon saajat ovat Esa Eloranta ja Marko Maunuksela. 
Vuosittain Linnan syntymäpäivänä 24.11. jaettavat palkinnot (2000€) myönnetään tunnustuksina ansioista kotimaisessa viihde- ja tanssimusiikissa.

Palkintoperustelut
Tangokuningas 2010 Marko Maunuksela on monipuolinen artisti sekä innokas perinteisen Suomi-iskelmän ja lavakulttuurin puolestapuhuja. Radio Suomessa kaikkina arkipäivinä kuultava ”Paikka auringossa” -ohjelma Maunukselan juontamana soittaa runsaasti perinteistä iskelmää, jota radioaalloilla kuultaisiin muuten huomattavasti vähemmän.

Laulaja, lauluntekijä ja kitaristi Esa Elorannalla on taito yhdistää kotimaisen iskelmän kaiho amerikkalaiseen laulaja-lauluntekijä-perinteeseen ja luoda kokonaisuudesta itsensä näköinen. Jo vuosien ajan tähän Elorannan luomaan kaavaan ovat luottaneet myös muun muassa Jorma Kääriäinen, Vesa Haaja, Matti Esko, Pate Mustajärvi ja Jani Wickholm. Noin 30 kotimaista artistia on levyttänyt hänen kirjoittamiaan lauluja.

Kullervo Linna -palkinnon taustaa
Vuonna 1987 kuollut säveltäjä, kapellimestari ja muusikko Kullervo Linna säätiöi tekijänoikeuskorvauksensa jaettavaksi tunnustuspalkintoina ja apurahoina musiikin tekijöille ja muusikoille. Säätiö on myöntänyt palkintoja vuodesta 1988 saakka.
Vuonna 2019 Kullervo Linnan Säätiö sulautui Georg Malmstén -säätiöön. Linna-palkitut vuonna 2020 valitsi Georg Malmstén -säätiön hallitus.

Marko Maunuksela: ”Palkinnon vastaanottaminen omana juhlavuotena tuntuu todella hyvältä” 
”Kullervo Linna -palkinnon vastaanottaminen tuntuu kyllä todella hyvältä. Omana juhlavuotena. Tänä vuonnahan tuli kuluneeksi 10 vuotta omasta voitosta Seinäjoen Tangomarkkinoilla. Tällaisena poikkeuksellisena vuonna, jolloin kaikki normaali musiikillinen toiminta on tanssi- ja iskelmäkentällä muuttunut.
En osannut kuvitellakaan, että minulle osuisi tällainen palkinto ja tunnustus, joka on suunnattu tanssi- ja iskelmämusiikin luomiseen ja edistämiseen. Kun puhelu palkinnosta tuli, olo oli hetken hyvin häkeltynyt. Mutta asiaa hetken maisteltuani tuli kyllä hyvä mieli. Jotenkin jopa itsekin aloin ajattelemaan, että niin, kyllähän tässä aika vahvasti perinteisen tanssi- ja iskelmämusiikin puolesta tulee töitä tehtyä ihan päivittäin. Ja paljon olen myös julkisuudessa puhunut tämän asian puolesta, joten siinä mielessä voin kyllä ottaa palkinnon hyvillä mielin ja nöyrästi vastaan.
Palkintorahat aion käyttää oman, juuri valmistuneen uuden albumin kustannuksiin. Eli tavallaan palkintoraha menee juuri siihen, mistä palkintokin on myönnetty: tanssi- ja iskelmämusiikin luomiseen ja edistämiseen, esilletuontiin. 
Tämä on kyllä kieltämättä hyvä jatkumo Suomen Musiikintekijät ry:n Pro Musiikintekijät -kunniamaininnalle, joka minulle myönnettiin vuonna 2019 kotimaisen musiikin puolesta tehdyn työn ansiosta. Tuo kunniamaininta myönnettiin henkilöille jotka ovat toiminnoillaan edistäneet suomalaisen kevyen musiikin asemaa, ja minä sain kunnian olla yksi heistä.”

Kullervo Linna säätiön -palkinnon vuonna 2019 vastaanotti juuri SMOrk:n voittanut naisenerginen tanssiorkesteri Neitoset.

Marko Maunuksela vierailee tänään tiistaina (24.11.) myös Yle TV1:n Puoli seitsemän -ohjelmassa Mikko Kekäläisen ja Ella Kannisen vieraana.
Lisäksi Markolta julkaistaan näinä hetkinä juhlavuoden kunniaksi albumi ”Marko Maunuksela – Singlet ja irralliset”.

Markoa pääsee katsomaan ja kuulemaan tanssilavojen lisäksi myös Seinäjoen Kaupunginteatterin Evita-musikaalissa, Chen roolissa.