Markon ja Jukan Strösseli Syksyn Sävel -kisan semifinaalissa

Uutiset, Yleinen

Marko Maunuksela ja Jukka Hallikainen, eli Marko ja Jukka, ovat edenneet Syksyn Sävel – kisassa semifinaalivaiheeseen kappaleella Strösseli. Semifinaali käydään lauantaina 2.10.2021 Alfa TV – kanavalla klo 21.00 alkaen, josta kuusi parasta etenee yleisöäänestyksellä lauantaina 16.10.2021 pidettävään finaaliin. Ensimmäisen semifinaalin kappaleet julkaistaan ma 27.9.2021.
Strösseli edustaa juuri meidän kahden iloista, reipasta ja rohkeaakin musiikillista linjaa. Emme halua lähteä sinne kisaan mököttämään, vaan haluamme tuottaa ihmisille iloa! Orkesterimme rumpali, säveltäjä Henri Peltola sävelsi demon, josta pidimme heti ensi kuulemalta. Siinä se on! Sanat pitää vielä kirjoittaa..kertoo Marko ja Jukka uudesta kappaleestaan.

Taija Maunukselan debyyttisanoitus
Elettiin keskikesää 2021, kun retkeilimme vaimoni kanssa pohjoisessa. Ajeltiin moottoripyörällä lämpimässä kesäsäässä ja majoituttiin telttamajoituksessa. Siinä ajellessa mietiskelin aika paljon tätä kappaletta ja olin vähän jumissa tekstin kanssa. Siellä yöttömän yön auringon paistaessa heitin Taijalle ajatuksen, että tehtäiskö yhdessä tämä laulu? Taija innostui ajatuksesta ja ideoikin kappaleen tekstin nopeasti uusiksi, Marko Maunuksela kertoo tekstin synnystä.
Taija sanoi työjärjestyksen menneen niin, että ”vuorotellen siinä heiteltiin mitä villeimpiä ideoita ja Marko puki ne sitten kappaleeseen sopivaan muotoon. Lopputuloksesta tuli kyllä ihana.”
Taija kertoo jännittävänsä kovasti kappaleen julkistamista. 
Jo pelkästään valmiin demon kuuleminen sai sydämeni jo hakkaamaan jännityksestä. En ole ikinä tehnyt mitään vastaavaa. En ole kertonut tästä asiasta kenellekään. En edes parhaimmille ystävilleni. Luulen, että tämä minun mukanaolo sanoittajana tulee kaikille todella suurena yllätyksenä.

20 Parhaan joukossa
Syksyn Sävel on yksi kaikkien aikojen kovimmista kevyen musiikin kilpailuista Suomessa kautta aikojen.
On suuri kunnia tulla valituksi 20 parhaan joukkoon liki kolmensadan kappaleen joukosta.
On upeaa päästä esittämään tämä uutuus suorassa lähetyksessä koko kansalle! Odotus on jo ihan malttamaton. Itse esitykseen meille on tulossa vähän lisääkin strösseliä. Pyrkimyksenä oli tehdä kisaan niin makea laulu, että kuka tahansa voisi sitä rakastaa. Sen vuoksi on loistopäätös, että nimenomaan kansa ratkaisee tästä eteenpäin jatkoon päässeet ja lopulta koko kisan voittajan. Meidän tulee vain luottaa siihen, että onnistuimme tekemään juuri sen laulun, mihin kansa vaan yksinkertaisesti ihastuu!, toteaa Marko ja Jukka.

Marko ja Jukka – STRÖSSELI 3.14
FIGRF2100045
Sävellys – Henri Peltola
Sanoitus – Marko Maunuksela ja Taija Maunuksela
Sovitus – Henri Peltola
Masterointi – Minerva Pappi / Waudio Masterointi
P & © 2021 GRF Records & MvM-Musiikki
SpotifyYoutube
_______________________________________________________________________