Naapurinvaaran tanssit siirtyvät Kajaanin Kansanpirtille

Uutiset, Yleinen

Sotkamon Naapurinvaaran suurlavan huipputanssit siirtyvät joulukuun alusta keskitalveksi Kajaanin keskustaan Linnankadun legendaariselle Kansanpirtille, jossa tanssitaan perjantaisin klo 19-23.

Kotimaiset kärkiartistit tanssittavat Kansanpirtillä helmikuun puoliväliin asti. Avajaistansseissa esiintyy hyvällä viihdyttäjän asenteella, uutta levyä työstävä Helminauha-orkesteri, seuraavissa Vuoden miesartisti 2023 -äänestyksen III. Antti Ahopelto & Etiketti ja joulukuussa myös Kainuun omat, lokakuussa uuden Valovuoden takaa -singlensä julkaissut Hanna Hirvonen orkesterineen sekä Joulun kosketus -kirkkokonsertteihin valmistautuva Heikki Koskelo & Helmi.

Kansanpirtti (Linnankatu 2) melkein entisen Linnan lukion naapurissa oli 1960- ja 1970-luvuilla Kajaanin suosituin tanssipaikka, jossa ehti esiintyä tähtiä Tapio Rautavaarasta Olavi Virtaan, Juice Leskiseen, Kirkaan ja Dannyyn.

Sittemmin talossa toimi yli 20 vuotta elokuvateatteri Kino Sisu ja sen jälkeen tanssiurheiluseura Kajaanin Casamba. Nyt Kansanpirtti on palautettu kaupungin ainoaksi talven tanssipaikaksi.

Juhlasalissa on uusi tammiparketti, äänentoisto- ja valotekniikat on uusittu ja alakertaan rakennettu iso terassi. Kansanpirtti onkin tanssien ohella vilkkaassa juhlakäytössä.

“Tanssien siirto keskitalveksi meille kertoo hyvästä yhteistyöstä ja palvelee yleisöä kun tällä ratkaisulla Kainuussa on huipputason tansseja viikoittain ympäri vuoden”, sanoo yhdistysomisteisen, talkoovoimin toimivan Kansanpirtin puheenjohtaja Aki Räisänen.

Tanssiyleisöä varten Kansanpirtin lähellä on Ratakadulla vinoparkki Liikennepuiston kohdalla ja Ratakadun varressa lukion suuntaan pitkä peräkkäispysäköintimahdollisuus.

Perjantaitanssien ohjelma:
Joulukuu: 1.12. Helminauha, 8.12. Antti Ahopelto & Etiketti, 15.12. Hanna Hirvonen & Orkesteri ja 29.12. Heikki Koskelo & Helmi.
Tammikuu: 5.1. Jarkko Yli-Sikkilä & Soiva Orkesteri, 12.1. Jyrki Nurminen & Sävel, 19.1. PNP solistina Henri Dean Jokinen ja 26.1. Leif Lindeman & Rosette
Helmikuu: 2.2. Sami Rosholm & Casanova, 9.2. Finlanders ja 16.2. Kari Hirvonen & Onnentähti.