Paula Koivuniemelle iso kiitoskonsertti toukokuussa

Uutiset, Yleinen

(Edit 23.2.24: Konsertin kesto 90 min, ei väliaikaa)
Suomalaisen iskelmämusiikin legendan Paula Koivuniemen pitkää uraa juhlitaan isolla kiitoskonsertilla lauantaina 11. toukokuuta 2024 Tampereen Nokia Arenalla. Konsertissa kuullaan Paula Koivuniemen hittejä maamme eturivin artistien tulkitsemana. Mukana ovat Kaija Koo, Katri Helena, Lea Laven, Merja Larivaara, Lauri Tähkä, Pate Mustajärvi, Tuure Kilpeläinen, Antti Railio, Marion Rung ja Suvi Teräsniska. Kiitos Paula -konsertin musiikista vastaa Paulan juhlaorkesteri, jota johtaa Paulan pitkäaikainen yhteistyökumppani Esa Nieminen.
Ainutlaatuisen konsertin liput tulevat myyntiin maanantaina 30. lokakuuta 2023.

Tummat silmät, ruskea tukka, Sata kesää, tuhat yötä, Aikuinen nainen jne. Jo 1960-luvulla uransa aloittaneen Paula Koivuniemen musiikkiura hakee vertaistaan Suomessa. Kuluneisiin vuosikymmeniin mahtuu lukuisia levytyksiä, joista useat ovat myyneet kultalevyn arvoisesti ja vuonna 1981 julkaistu Vie minut pois -albumi ylitti jopa tuplaplatinalevyn myöntämiselle asetetun rajan. Monista Koivuniemen levyttämistä kappaleista on tullut aikaa kestäneitä radioaaltojen ja esiintymislavojen kestohittejä. Suomalaisten rakastama Koivuniemi on palkittu Suomen arvostetuimmilla musiikkialan palkinnoilla, kuten Emma-palkinnoilla sekä Iskelmä-Finlandialla.

Viime syksynä Paulan ilmoitettua jättävänsä esiintymislavat, sai Tommi Liimatainen tämän vuoden kesällä idean kunnioittaa Paulan ainutlaatuista uraa kiitoskonsertilla. Ajatuksena oli kutsua Paula yleisöön ja lavalle Paulan artistikollegoita tämän hittejä esittämään. Mukaan oli helppo saada iso ryhmä eturivin artisteja, joista useimmilla on takana jokin yhteistyö Paulan kanssa. Myös Paula otti kutsun iloisena vastaan.

Aivan mahtavaa, että saan olla mukana juhlistamassa Paula Koivuniemen pitkää uraa iskelmän tähtitaivaalla, Katri Helena sanoo.

Paula oli Suomi-iskelmän kiistaton kuningatar, josta kasvoi festarilavoilla Suomen Tina Turner. On kunnia-asia saada olla mukana juhlistamassa hänen pitkää ja ainutlaatuista uraansa Nokia Arenan lavalla, Pate Mustajärvi kommentoi. 

– Tuntuu hyvältä, että niin moni artisti halusi lähteä mukaan kunnioittamaan Paulan pitkää uraa. Erityisen hienoa on, että Paula pääsee itse mukaan nauttimaan konsertista, kiitoskonsertin ideoinut Tommi Liimatainen sanoo.

Olin todella yllättynyt ja otettu, kun sain tietää konsertista. Tuntuu hienolta, että niin moni kollega ja ystävä on innolla mukana. Olen kiitollinen, että olen saanut vuosikymmenet viihdyttää, lohduttaa ja muuten koskettaa musiikillani suomalaisia. Ja nyt pääsen vielä nauttimaan näin upeasta konsertista. Jännityksellä odotan, mitä kaikkea mahtaa olla luvassa!, Paula Koivuniemi kommentoi.

Konsertin musiikista vastaa itseoikeutetusti juhlaorkesteri, jota johtaa Paulan pitkäaikainen yhteistyökumppani Esa Nieminen. Paulan ja Esan yhteistyö alkoi jo vuonna 1979. Vuonna 1980 julkaistiin ensimmäinen Esan tuottama albumi Vie minut pois, joka möi tuplaplatinaa. Kaksikon neljännesvuosisataa kestänyt yhteistyö piti sisällään useita kultaa myyneitä albumeita, hittibiisejä sekä menestyskiertueita kuten vuoden 2000 Leidit lavalla -konserttisalikiertue.

On kunniatehtävä olla mukana. Paulan pitkä menestyksekäs ura on ehdottomasti ansainnut juhlakonsertin. Toivotan omasta puolestani kaikki tervetulleeksi nauttimaan Paulan musiikista huippusolistien esittämänä, Esa Nieminen sanoo.

Konsertin lipunmyynti alkaa maanantaina 30.lokakuuta klo 10.00 osoitteessa Lippu.fi. Konsertti on ikärajaton. 

KIITOS PAULA
Nokia Arena Tampere
La 11.5.2024 klo 17.00

Konsertin kesto 90 min, ei väliaikaa
Ikärajaton

Konsertissa esiintyvät:
Lauri Tähkä
Kaija Koo
Katri Helena
Pate Mustajärvi
Suvi Teräsniska
Tuure Kilpeläinen
Lea Laven
Antti Railio
Marion Rung
Merja Larivaara

Orkesteri: Esa Niemisen johtama Paulan juhlaorkesteri
Lipun hinnat alkaen 49,90 €
Liput nyt myynnissä: Lippu.fi

Järjestäjät: Gramofoni Oy ja Hype Productions Oy

www.kiitospaula.fi/paula/